Ritmikus gimnasztika mennyire viseli meg az izületeket?
Az hogy mennyire viseli meg az izületeket, az attól függ, hogy milyenek a gyerek testi adottságai. Ismertem olyan balettoktatót, aki már igencsak túl volt a 40-en, de még simán lement spárgába, meg még tök hajlékony volt, és nem sántikált, nem volt semmi baja. De olyat is láttam már, hogy egy volt tornász, aki edzősködik kissé sántikál. Meg YouTube-on néztem videót orosz edzésekről (na ott aztán kegyetlen edzések zajlanak az A kategóriában), és sok kisgyerek bőgött a fájdalomtól, de volt aki meg mosolyogva csinálta. Meg az idő is sokat számít, mert van olyan is aki kisgyerekként még nagyon laza, de a pubertás korral hirtelen már nem annyira.
Érdemes szerintem elkezdeni, mert sok jót adhat, viszont ha a gyereknek nem fog majd tetszeni, akkor gondolom nem fogod majd erőltetni. Viszont ez egy olyan sport, amit jó minél fiatalabban elkezdeni, majd az idő eldönti akarja e vagy sem. Ha nem, de szeretnéd, hogy sportoljon, akkor még mindig elviheted egy nagy sportválasztó napra, szoktak ilyet tartani, egy évben talán kétszer is.
Anorexiás meg nem feltétlen lesz, ha nincs rá hajlama akkor nem lesz az. Nemcsak az edzéseken piszkálhatják a gyereket a súlya miatt, az osztályban vagy az utcán, bárhol. Főleg, hogy a csapból is az folyik, hogy soványnak lenni jó ( bár van, hogy a soványokat meg úgyszintén megvetik).
Ha szerencséd van kifoghatsz egy jó egyesületet, ahol jó a légkör, nem brutáloznak az edzők, a gyerekek is jó fejek, akkor sztem sokat ad majd a gyereknek ez a sportág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!