Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ma rámorgott a kutyánk a...

Ma rámorgott a kutyánk a gyerekre, nem tudom mit csináljak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kertben játszottunk a 14 hónapos fiammal, amikor megjelent a kutya (5 éves beagle) szájában egy jutalomfalattal. Lefeküdt a fűre és a lábai között nyalogatta. Gyerekem odament hogy elvegye - persze csak játékból - amikor rámorgott a kutya. Értem hogy csak a "zsákmányt" védte, de hogy magyarázzam meg a gyereknek hogy ilyenkor nem szabad a szájához nyúlnia. Egyébként már ránk is morgott párszor ilyen esetben de nagyobb baj nem történt. Nem is tudom pontosan hogy normális dolog-e hogy ennyire félti a kutya a kajáját, hiszen nincs éheztetve, jó sora van, bent alszik a házban... szóval el van kényeztetve. A lényeg hogy nem akarom megvárni amig baj lesz, a gyerekem életéről nem is beszélve. Hallottunk már olyat hogy a saját kutya megtámadta a gyereket. Éppen ezért soha nincsenek kettesben, mindig ott van velük vki ha együtt játszanak, mert egyébként jól elvannak. Tanácstalan vagyok.
2010. jún. 15. 21:49
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez természetes reakció a kutyától, (normális) nagyon jámbornak kell lennie ahhoz, hogy ha a kajáját "el akarják venni" akkor ne morogjon. Az anyósomé is ilyen, morog meg oda is kap, de harapni még nem harapott.

Hát vagy a kutyát viszed el egy kutyaiskolába, ahol megtanítják esetleg (bár ez hülye ötlet) vagy a gyereket kell megtanítanod arra, hogy ezt nem szabad. Amikor kicsi voltam engem is megharapott egy kutya pont így történt az is, odamentem hozzá amikor evett. Nagyon oda kell figyelnetek!

2010. jún. 15. 21:56
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Én a helyedben azonnal felkeresnék egy kutyakiképzőt. Azok kiválóan ismerik a fajtajellemzőket és van módjuk (sajnos, nekünk nincs) megismerni az ebet, így meg tudják tanítani arra, hogy a gyerek nem ellenfél. Megkereshetik és orvosolhatják a problémát, amiért a kutya félti az eledelét. Ha nem akarsz bajt és a kedvenctől sem szeretnétek megválni, egyedüli megoldás egy megbízható kiképző.

Minden esetre Nektek kell figyelni a gyerekre és nem engedni akkor a kutya közelébe, ha az eszik! Ez alapdolog! Akármennyire megbízható egy kutya, az mindig állat és kiszámíthatatlan!

3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen,normális dolog hogy a kutya védi a kajáját,a gyereknek meg igen,el kell magyarázni hogy olyankor a kutya messzire elkerülendő.Viszont mivel egyenlőre a gyerek tul kicsi ahoz hogy megértse,tényleg mindig csak felügyelettel legyen a kutya a gyerek közelében.Elvileg nem kéne hogy baj történjen,de azért nem árt vigyázni.
 4/10 A kérdező kommentje:
Úgy két éve jártunk kutyasuliba és az alapvető parancsokat megtanulta (ül, marad, fekszik, visszajövetel), de ez vhogy kimaradt, nem gondoltunk erre. A beagle alapvetően barátságos típus, a mienk főleg az, de ha kajáról van szó... még soha nem bántott senkit, őt támadta meg régebben egy kutya.
2010. jún. 15. 21:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hülye példa,de szerintem ez olyasmi lehet,mikor mondjuk a kölyök kutya odamegy például az anyjához,vagy más felnőtt kutyához,és ugyanazt csinálja,mint a fiad,arra is rámorog,netán odakap.Ilyenkor szó sincs támadásról,csak tanító célzatú figyelmeztetésről.Szerintem a fiadnak is csak ezt szánta,nem hinném,hogy megtámadná,de ha nem morogna rá,akkor sem szabad kutyával egyedül hagyni!
2010. jún. 15. 22:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
szia, az hogy a kutya morgott, teljesen normális, ezt majd' minden kutya így teszi, ha akajájánál nyúlkálnak, ez ösztönös. sztem első körben a gyerekedet tanítsd meg, hogy ne nyúljon akuytushoz, amikor eszik, hamar meg fogja tanulni. második körben ténlyeg SOHA ne hagyd kettesben a kutyával még jó darabig! A beagle egy kedves, szociális kutya, de nem lehet tudni, mikor kattan be egy kutya, főleg, ha fiúkutyáról van szó. én azt tapasztaltam hogy a nőstények, főleg ha már szültek, azok engedik hogy a hátukon a gyerekek fát vágjanak akár szó szeritn is.
2010. jún. 16. 12:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ezt szerintem még a nem kutyatartók is tudják, hogy a kutya kajája tabu, és evés közben békén kell hagyni az állatot.

Nagyon okos, fegyelmezett a kutyusotok, amiért csak a morgásával figyelmeztetett, de ideje lenne értenetek a "szóból", és hagyjátok nyugodtan enni. A kaja nem játék, sem embernek, sem állatnak.

A gyerekednek meg igenis meg kell magyaráznod, hogy mi az, amiket nem tehet meg a kutyussal (nem huzigálja a farkát, nem harapdálja az orrát, nem veszi el a ételét, stb) Csak következetesen és határozottan kell neki tanítani. És persze soha nem hagyd felügyelet nélkül együtt a gyereket meg a kutyát. Ha meg ott vagy, akkor tudod figyelni, hogy mit csinál a gyerek, és ha piszkálni kezdené az állatot, akkor közbe kell lépned.

2010. jún. 16. 12:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Normális hogy a kutya morgott, el akarták venni a kajáját, vagyis neki ez jött le a kisfiad viselkedéséből. Ezt nem tudom lehet e tanítani, mármint hogy leszokjon róla 100%ra, mert ez ösztön.

De annyit tehetsz, hogy akkor adsz a kutyának enni, amikor a kicsi nincs ott, illetve nincs a kutya előtt akkor kaja, mikor a gyerek a közelében van.

2010. jún. 16. 13:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem normális, hogy morog a kutya!!!!! Valóban soha nem lehet egyedül hagyni kisgyereket a kutyával, akkor se, ha addig 100%-ig megbíztál benne. Kérd kiképző tanácsát, mert ebből baj lehet. Nyilván nincs rosszul nevelve a kutya, hisz jártatok suliba is, csak ahogy írtad, erre nem gondoltatok. Ha Ti, felnőttek nyúltok a kajájához, akkor is morog??? Nekem egy 65 kg-os cane corsóm és egy s*ggfej tacsim (bocsi a tacskótulajoktól) van, de soha fel sem merülhet bennük, hogy megmorogják a gyerekem. Bármilyen finomat kapnak, a gyerek beletúrhat a tányérjukba és a szájukba is! Ezzel a problémával foglalkozni kell! Sok siekrt hozzá!!!
2010. jún. 16. 18:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: *sok sikert hozzá!

Még egy gondolat: Igenis, a kutyának MINDENT el kell viselni egy 14 hónapostól. Ha nem bírja, akkor otthagyja a gyereket, de nem moroghat rá!

2010. jún. 16. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!