Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyai “pofon” anyai kiabálás...

Anyai “pofon” anyai kiabálás meddig normális?

Figyelt kérdés
Meddig mentek el ha már pattanásig vagytok? Nagy 7 éves kicsi 3 éves ....
2018. máj. 27. 20:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%

Tesóm folyton kiabál a szédült 3 évesével, a gyerek tojik rá, már megszokta a hangzavart, meg se kottyan neki. Mintha a rádió szólna.

Szerintem ésszel próbáld.

2018. máj. 27. 20:10
 2/15 anonim ***** válasza:
43%

Semeddig.

Az indulat a tehetetlen ember fegyvere.

2018. máj. 27. 20:24
 3/15 anonim ***** válasza:
49%
Én úgy gondolom hogy mindenki a saját súly csoportjával kezdjen.
2018. máj. 27. 22:32
 4/15 anonim ***** válasza:
51%
6.5 és 4 évesem van. Nagyon ritkán jár el a kezem. Akkor már tényleg olyat csinálnak ami a saját vagy egymás testi épségét egészségét kockáztassa. Kiabálni nem szoktam, felesleges az nem érdekli őket. Az annál inkább hogy nincs tv vagy sarokba kell állni, bünti székre ülni.
2018. máj. 27. 22:37
 5/15 anonim ***** válasza:
52%
Kiabàlàssal nem hiszem, hogy sokra mèsz. Pofon..hààt èn ùgy gondolom arcon ütni bàrkit is egyàltalàn nem helyèn valò, főleg nem egy gyermeket. A kèzre csapkodàsròl nemrègiben azt olvastam, hogy szintèn nem lenne szabad, mert az ujjakban van a legtöbb idegvègződès ès nagyobb bajt is lehet vele okozni. Ezen meglepődtem de elfogadom, lehet tènyleg ez sem a legjobb megoldàs. 3 èvesnèl szerintem a popsira max egy kis "csatt" ha màr szakad a film, 7 èvessel màr le lehet ülni ès elmagyaràzni neki a dolgokat, vagy erősebben megszorìtom a karjàt ès ùgy magyaràzom el neki, hogy na elèg legyen mostmàr... Hàt nyilvàn megoszlanak majd a vèlemènyek. Nem hiszem, hogy van olyan konkrèt ami a leghelyesebb ès hatàsosabb. Mindenki arra törekszik, hogy jò anya legyen, következetes de közben èreztesse a gyermekèvel, hogy szereti. Nem könnyű, az màr biztos :)
2018. máj. 27. 22:52
 6/15 anonim ***** válasza:
64%

Pofon soha, semmikor. Nem elsősorban a fizikai fájdalom miatt.

A lányom négy éves, játékból szoktunk bunyózni. Vagy "jé, egy dob!" felkiáltással csapkodom a hátsóját - ilyen esetekben hatalmas vigyorral röhög. Egyszer mérges voltam rá, mert az istennek se akart felöltözni, a kezemben levő pólójával legyezgettem a fenekét (nem, nem csaptam vele, hanem hozzáérintettem), hogy haladjon. Rémülten kérte, hogy hagyjam abba. Nem fájt, de érezte, hogy indulat van mögötte.

Hasonló okból nincs értelme a kiabálásnak. Ha elbambul és fel kell kelteni a figyelmét, akkor a nevét lehet hangosan mondani, vagy tapsolni vagy zajt csapni, de a kiabálás nálam azt feltételezi, hogy agressziót közvetít. Ez csak rombolni tud.

Ide nem keverendő az a kiabálás, amikor a játszótéren a gyerekzsivajt kell túlkiabálni, hogy meghallja a gyerek, hogy szólsz neki. Ott nincs indulat, csak emelt hangerő. Ez nagy különbség.

Gyereket megütni: fizikai bántalmazás, ezen nincs mit szépíteni. A kiabálás meg verbális bántalmazás.

Aláírom, hogy mindenkinél elpattan a cérna és bár tudja, hogy baromság, felbőg, mint az oroszlán. Az nem mindegy, hogy ez ritkán történik meg és a szülő konstatálja, hogy helytelenül viselkedett, hovatovább a HANGNEMÉRT bocsánatot kér a gyerektől - még ha a méreg jogos is volt - vagy felmentést keres magának, hogy normális kiabálva és pofozva nevelni.

A kérdésredre válaszolva, az alábbi variációk fordulnak elő, ha már 200 a vérnyomásom (igen, a kisgyerekek idegesítőek néha,hiába szeretjük őket)

- tudatosítom, hogy most nagyon felfokozott állapotban vagyok

- kimért hangsúllyal, személyeskedő megjegyzés nélkül elmondom, hogy mi szeretnék, hogy csináljon/hagyja abba. Ilyenkor nincs mosoly, az arcomon is látja, de el is mondom, hogy most mérges vagyok rá.

- Ha nem látok szándékosságot, de mégis marha idegesítő a viselkedése, akkor humorral próbálom jelezni, hogy kibuktam. Ez lehet "csiklandozós büntetés", azaz addig csiklandozom,amíg meg nem ígéri, amit el szeretnék érni.

De könnyebb lenne válaszolni, ha konkrét példákat írnál.

Egy esetben elfogadhatóank tartom a haj leüvöltését a gyerekről: ha valami életveszélyes mutatványra készül és túl sok méternyi távolság van, hogy odaérjen a szülő és elkapja. Ha azzal mentem meg az életét, hogy ráordítok, akkor igen, inkább azt választom. De ez elég ritka eset, ilyenkor a felnőttek is ordítanak egymással, adott esetben fizikai sérülést is okoznak (pl autó elé kilépőt visszrántják a földre, ahol kisebb sérüléseket szerez az eséstől). Ilyenkor a kisebbik rossz elve érvényesül. Inkább pár zúzódás, mint halál.

2018. máj. 28. 08:58
 7/15 anonim ***** válasza:
81%
Engem csak 1-2× pofoztak gyerekkoromban, de az meg is tette a hatasat, soha tobbe nem csinaltam ami miatt kaptam. Ugyanez a kiabalassal. Amikor kiabaltak akkor mar ereztem h nagy gaz van, inkabb abbahagytam...az en szuleim meg tudtak nevelni. En anyakent mar bizonytalan vagyok. Sokkal lobbanekonyabb de ugyanakkor hatarozatlanabb vagyok mint a szuleim voltak. Az enyem ugyan meg nincs 2 eves de tekintelyem egyelore nem sok van..
2018. máj. 28. 09:53
 8/15 anonim ***** válasza:
48%

Cirógassa csak mindenki a gyerekét, ezért van annyi idióta gyerek az oviban, tisztelet a kivételnek. Bocsánat, de ez kijött belőlem. Újabban divat ezt csinálni, ne szóljunk rájuk, ne kiabáljunk, azt meg végképp felejtsük el, hogy esetleg ráüssünk a fenekükre... Vicc!

Kérdező, úgy neveled ahogy akarod, egyértelműen a bántalmazás az bántalmazás, de időnként egy pofontól vagy fenékre veréstől még nem lesz lelkisérült a gyereked. Mindenki a saját gyerekét ismeri, tudja, hogy mivel tud rá hatni. Csak egy példa: a lányom érzékeny, ha havonta egyszer rákiabálok elsírja magát, nála elég a hangsúlyosabb beszéd, a fiam akkor tér észhez ha ráüvöltök (időközönként, nem naponta), egyből tud viselkedni és nem csak 5 percig.

2018. máj. 28. 14:05
 9/15 anonim ***** válasza:
53%

Kétszer kaptam pofont, egyszer apától, egyszer anyától 29 év alatt, de megérdemeltem.

Ordítás nem volt, határozott, kicsit felemeltebb hangon szóltak, ha már kezdtem túlmenni a határon, de az elég is volt.

Mostohaanyám ellenben folyamatosan üvölt a gyerekeivel, néha megüti őket. Igazából hatása nincs, a fiai megszokták, lényegében leszarják, ha ordít.

Ellenben, ha apa emeli fel a hangját, azonnal tudják, hol a helyük.

Szerintem semmi haszna nincs feleslegesen kiabálni és testileg fenyíteni.

2018. máj. 28. 14:14
 10/15 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudom a tutit de valahogy kell fenyiteni. A mai 10 ev koruliek a legrosszabbak. Szoktak jonni az osztallyal a jatszoterre, es konkretan tornek zuznak. Fenyes nappal eltortek a padot, lerugtak a zarat a jatszoter kapujarol. Egesz agakat tornek le a farol, errefele meg vannak telefon fulkek, siman elkezdik szetrugni a telefonokat. Multkor raszoltam egyre es elkuldott a 10 eves mocskos szajaval a fenebe. Es jomodu, nem kisebbsegi emberekrol beszelunk. Beerett a liberalis neveles gyumolcse, orulhet mindenki.
2018. máj. 28. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!