Kisfiam 9 éves és álmában rendszeresen vicsorgatja a fogait. Mitől lehet ez?
vicsorgatja vagy csokirgatja?
A csikorgatás szokás kisgyerekeknél.
Ha vicsorit, tehát olyan mintha nevetne az lehet epilepszia jele is.
Hát.. Egy időben én is ezt csináltam. Sokszor keltem éjjel arra, hogy szorosan összeszorítva a fogaimat csikorgatom. Ez akkor volt, amikor iszonyat nagy stressz alatt éltem. Mióta a sterssz elmúlt, ez a problémám is. Utánaolvastam, lehet idegi alapon. Nem feszült a kisfiad mostanában valami miatt???
Ha nem marad abba, fogorvoshoz is kell menni, mert nagyon nem tesz jót hosszú távon a fogaknak.
a parom is csikorgatja 30 evesen, pedig boldog, kiegyensulyozott ember. igazabol csak a fogainak rossz, szerintem más gond ninsc vele. en az ujjamat bedugom a szajaba, sokszor nem ebred fel ra, csak ragcsalja, aztan abbahagyja a csikorgast, tenyleg csak a fogai miatt aggodok, ijesztobb am, mint ahogy valojaban.
sajnos fogalmam sincs mitol lehet, de biztosithatlak, sok egeszseges ember csinalja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!