Hanyszor ismeteltek meg egy dolgot, ami tetszik egy kisgyereknek?
Pl: Van egy kep a szobaja falan egy macival. Felemelem, elmondom neki hogy mit csinal a maci, ez nagyon tetszik neki. Elmondom megegyszer. Mutatja, hogy megegyszer. Negyed oraja ott allunk es ugyanazt meselem, de ha abbahagyom akkor hisztizik.
Vagy masik pelda, hogy rajzoljak neki egy macskat. Meg egyet. Meg egyet. Mar 20at rajzoltam es meg mindig keri.
De mondhatnek meg ezer ilyen peldat, hogy enekeljuk, meseljuk, jatszuk centire ugyanazt. Ti mikor mondjatok, hogy ELÉG? Mit mondtok neki ilyenkor?
De tényleg, 8-as kommentelő, meg a kérdező! Minden rosszindulat nélkül akkor tényleg minek vállaltatok gyereket? Senki nem mondta, hogy 24 órás szolgálat? A neten sem olvastatok egy kumma írást sem anyák tollából?
Sajnálom a helyzeteteket, a gyerekeiteknek sem lehet jó.
Nincs és nem is lesz gyerekem - többek közt ezért (is), de a rokonságban van.
Elmondom 10-15x, aztán "még egy utolsó" és vége. Ha sír, sír, menjen máshoz, de nem vagyok robot hogy órákig ismételgessen ugyanazt. :)
13-as, miért gondolkodnak az emberek ennyire a végletekben? Abból, hogy bizony a gyerekeim szellemi fejlődése érdekében képes vagyok akár unásig ismételgetni egy szerepjátékos párbeszédet, rögtön azt kell leszűrni, hogy az és egyes-egyedül az tesz engem boldoggá, ha napi 24 órában szajkózhatok a gyerekeimnek?
Napi 24 órából 8 órában dolgozom, szellemi munkát végzek nagyon ritka nyelvtudással, ami szellemileg rendkívül feltölt, ugyanannyira le is terhel. Aztán otthon igen, a gyerekeimnek és a férjemnek vagyok, és ha a gyerekeim, akik egész nap, de legalábbis főmunkaidőben (8-16 óra között) távol vannak tőlem, attól boldogok, ha belemegyek az ismételgetős játékukba, akkor én boldogan megteszem. Azért vannak gyerekeim, mert mi akartuk Őket, nem Ők kopogtattak.
A szülők ezt a nagyon fontos tényt felejtik el akkor, amikor félvállról veszik a gyerekeik igényeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!