Ha elvitted valami miatt gyermekedet pszichológushoz, majd veled is külön beszélt, ellátott tanácsokkal? Vagy mit mondott?
Lehet, hogy nem jól értem mi lenne a feladata, de engem zavar, hogy nekem nem mond semmit. Nem mondja el, hogy x dolog így jó, úgy nem jó. Kicsit olyan, hogy meghallgat, megértő, de se nem erősít meg, se nem cáfol abban amit gondolok vagy ahogy hozzáállok a dolgokhoz. Ugyanígy a gyerekkel kapcsolatban sem mondja, hogy pl. ebben a dolgában ezt és ezt látja problémásnak, változtassunk rajta így vagy úgy.
Lényegében úgy érzem nem jutottunk előrébb mint mikor először jártunk nála, pedig már kb. 3 hónapja járunk.
Mi négy alkalom után beszéltünk, addig csak a gyerekkel foglalkozott. Akkor elmondta amit gondol,lát,felmér, tapasztal
Utána ujabb 4 alkalom következett, és ezt kővetően rendeződött a lányom problémája. Többet nem kellett mennünk.
Elöször nem tud tanácsot adni, mert nem tudja, mi az, ami nem optimális.
Ehhez többször kell a gyerekkel is beszégetnie, meg veled is, hogy mindkettötök szempontjait megismerje.
Emellett nem az a feladata, hogy "tanácsot" adjon, hanem hogy te magad jöjj rá, mit kellene változtatni. Ugyanis a konkrét tanácsot a legtöbb ember kapásból elutasítja, hogy "azt úgy nem lehet", ellenben ha maga talája meg a megoldást, akkor azt a sajátjának érzi és aszerint tud viselkedni.
Igen, ezen az első pár alkalmon túl vagyunk, utána velem beszélt, hogy mit lát, de nem igazán mondott olyat, amit én eddig nem láttam és ne próbáltam volna ezzel foglalkozni. A módszereimet elmondtam, hogy mikkel próbálkozok és nem mondott rá semmit. Nem mondta azt sem, hogy jól csinálom vagy nem mondott újabb ötleteket. Utána tovább jár a lányom, de azt sem tűzte ki például, hogy mi a cél, tehát valahogy elvesztettem a fonalát.
Amúgy nevelési tanácsadó néven fut, ezért vártam volna valami tanácsot.
Esetleg kérdezz rá, hogy szerinte neked kellene-e valamit tenni vagy változtatni a módszereden.
De lehet, hogy a gondok nem veled vannak, hanem a gyerek intepretációjában van valami eltolódva. Ha vele tovább foglalkozik, akkor ez erre mutat, szóval várd ki.
Egy pszichológus sosem "mondja meg", hogy ki mit csináljon, hanem rávezeti az illetöt arra, hogy saját maga jöjjön rá a megoldásra.
Ha neked nem mondott semmi negatívat, akkor te nem csinálsz nagy hibát, igazán nem kell változtatni a hozzáállásodon.
Nem írtad, mekkora a gyerek, de adott esetben valami módon a leválásnak kellene megindulnia, és ennek a gyerektöl kell kezdödni, neki kellene közölni, mit és hogy szeretne, neked meg "csak" vagy el kell fogadni, vagy ha valami nem az számodra, akkor érvekkel kell alátámasztani a gyerek felé - mintha már felnött lenne, mert ezzel segíted a fejlödését.
Persze ez csak találgatás részemröl, azaz nem töb, mint egy példa arra, hogy miért így áll hozzá a tanácsadó.
De tényleg a legjobb, ha te kezdesz vele egy beszélgetés, ahol konkrétan rákérdezel, hogy van-e valami tennivalód, és ha igen, akkor mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!