Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kisgyereknek konkrétan...

3 éves kisgyereknek konkrétan hogyan kellene elmondani, megértetni hogy szeretett kutyája meghalt?

Figyelt kérdés
2018. máj. 14. 09:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
72%
8-as, biztos, hogy a gyerekek nagy részénél ez működik is, én sem fogtam el, hogy az eltemetés az mennyire szomorú dolog. Engem is ki lehetett vinni a temetőbe. De vannak kisgyerekek, akik tovább kérdeznek, hogy tényleg ott a teste, de hát akkor nem kap levegőt, hozzuk ki onnan, mi lesz vele, miért kell mégis ott hagyni stb. Beindul a kis agya, hogy anya, te is ott leszel majd, ilyenek.
2018. máj. 14. 13:12
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
Hat gondolom feltamasztani nem tudjatok, szoval meg fog bekelni vele. Azt azert erosithetnetek benne hogy ez csak egy allat, nem ember. Amugy veszelyes hulladeknak minosul az allat tetem, erre szakosodott ceggel kene elszallittatni, nem talalomra elasni, ez eleg ciki.
2018. máj. 14. 13:12
 13/25 anonim ***** válasza:
83%

50kg-ig eláshatja otthon. Ha már tudálékos vagy,utolsó,legalább hülyeséget ne írnál. Mert ez a ciki. Nagyon!

Kérdező: csak őszintén,és nyugodtan beszélj róla neki. Az ő szintjén kell elmagyarázni,hogy megértse. Lehet olyan érdeklődő egy kisgyerek,hogy mindig kérdez újat. Akkor mindig válaszolni kell. Nem kell túl sok információt adni,csak tömören. Halottak napját hogy érttettétek meg vele? Viszitek a temetőbe,nem tabu a halál a családban? Mert az is problèma szokott lenni.

2018. máj. 14. 13:38
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Tobb mint 1meter melyre kell asni otthon a rendelet szerint, ekkora arkot baromi nehez kiasni, helyette ingyen elviszik a tetemet, szoval esz az van...ha a tobbi is megdoglik akkor meg szuper allattemeto lesz a kertben, biztos szivesen jatszik majd ott a gyerek.
2018. máj. 14. 14:11
 15/25 A kérdező kommentje:
Hát elég lelketlen valaki vagy utolsó!Remélem nincs semmilyen kisállatod.Még a 3 éves kisgyerekbe is több érzelem van,mint benned.Amúgy igen,képzeld a kert végén,szép bokrok között van a kis temetőnk.Van cica,kutya mostmár,törpenyuszi,papagáj ide temetve.Évente 50kg megfelelő mélységre és helyre temethető hivatalosan.De ezt neked hiába írom,aki nem tud szeretni egy állatot.Leéltünk vele 17évet,számunkra nem létezik ez a szó,megdöglött.Sajnálni tudlak csak,szánalmas vagy,nem érdemelsz többet.
2018. máj. 14. 16:36
 16/25 anonim ***** válasza:
8%
Ha nekem a szuleim a kertbe temettek volna az allatokat, minden nap remalmaim lettek volna, es a budos eletbe ki nem tettem volna oda a labamat. Es bocs nem ugy eltem le az eletemet, hogy a 10 eve doglott papagajt sirattam akarhanyszor kimentem a kertbe. De legalabb a tied ugy fogja. 3 eves korabol nem lettek volna alapjaraton emlekei valoszinuleg, de igy hogy ennyi cirkusz megy a doglott kutya korul, egesz eleteben emlekezni fog ra. Gratulalok hozza.
2018. máj. 14. 16:49
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

51%

Nyilván a panelkockában,ahol felnőttél, nem temettek állatokat, mert nem is volt állat és nem lett volna hová temetni.

Ettől még családi házaknál ez így szokás, nem véletlen a rendelet sem. Egy lovat már nem fognak elföldelni.

Egyébként ha nem tudsz érdemben a kérdésre válaszolni, miért vagy itt?? Ennyire ne legyen unalmas az életed. Mondjuk attól, akinek se kutyája, se macskája nem elvárható, hogy értse mit jelent adott esetben egy állat a családnak...

2018. máj. 14. 17:08
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Nalunk a kertes hazban kismedence, grillezo, pingpongasztal, csuszda, maszoka volt, nem ALLATTEMETO:D Voltak csirkeink (segitettem felbontani, megfozni oket vagas utan), kutyaink, macskaink, halastoban halaink. A kutyakrol, macskakrol a mai napig nem tudom, hogy elszoktek v megdoglottek-e, nekem mindig azt mondtak h megszoktek, de sose volt tul nagy fenek kerekitve a tema kore. Nekem is volt 1 kutya akit szerettem, 13 ev utan megsirattam, gyaszoltam-1 napig! Mert ez az egeszseges. Es amugy a szuleim elvitettek a doglott allatokat amikor mar nagyobb voltam. El is magyaraztak hogy ennek ez a menete.
2018. máj. 14. 17:19
 19/25 anonim ***** válasza:
Mi se a gyerekek előtt temettük el. Mi azt mondtuk nekik, hogy már nagyon öregek voltak és a szüleikhez költöztek vissza, mert hiányzott az anyukájának nagyon.
2018. máj. 14. 19:58
 20/25 anonim ***** válasza:
31%
A 16, 18-as válaszolóval én egyet értek, gondolom ezért lett és lesz az én válaszom is lepontozva. Morbidnak tartok a ház végében egy kisállattemetőt, hiszen a szeretteinket sem ott földeljük el. Sajnos tényleg fel lett fújva a dolog a kérdezőéknél. A témát rövidre kellett volna zárni és nem egyik hibából a másikba esni. Szerintem a legkevésbé fájdalmas választ adjuk a gyereknek, de ne ne mondjunk azért olyasmit, aminek az ellenkezőjét pár év múlva a suliban tanulni fogja biológián vagy földrajzból, mert akkor kezdhetjük előlről, hogy mi történt az elpusztult állattal...
2018. máj. 14. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!