Az én gyerekem a nem normális gyerek?
Sziasztok. Hosszú lesz, de le kell írjam, és véleményekre lennék kiváncsi. Előre leszögezem nem baj ha negatív akkor is zöld kezecske megy, mert már tényleg nem tudom hol rontom el..
Van egy 3 éves kislányom, akit én egy nagyszerű gyereknek érzek. Eleven nagyon, cserfes, segítőkész. Voltak hullámai amikor verekedett, de azt mindig csírájában próbáltuk elfolytani, mára már teljesen elmúlt..Mégis senki nem szereti ha a lányom a gyerekével játszik, nem akarják hogy elrontsa az én lányom a másik gyerek nevelését. Én mint anya ezt abszolút nem látom, nem értem miért történik ez velünk. Volt egy nagyon kedves barátnőm, ő mondta hogy nem szeretné ha barátkoznának a gyerekek mert azóta az ő lánya bizony harap. Nem értettem, bármennyire is próbáltam párhuzamot vonni, hogy miért az én lányom tehet róla hogy harap, de sem ő, sem én nem találtam rá, csak oda jutottunk hogy ma már köszönni sem köszön nekünk. Pedig a lánykám megismeri, és üdvözölné ha találkozunk. Elég szörnyű látvány. A következő eset hogy kisfiú, aki nagyon erőszakos, és csúnyán beszél. Csoporttársak a gyerekek. Akármikor találkozunk a városba, vagy a játszin, mindig az én lányom van lehordva hogy nyávog, és "rosszaság" holott én csak azt látom hogy szemétkedik vele a gyerek, és ő próbálja védeni magát..Most a legújabb eset jön. Összebarátkoztam egy anyukával aki tényleg nagyon szimpi, és jófej, egyidősek a lányaink. Néha szoktunk találkozni, ma pl elmentünk pizzázni. A gyerekek eléggé elemükben voltak mást sem hallottunk csak hogy megy az irigykedés, a nyávogás, mire én mondtam hogy ne haragudjatok mi haza megyünk, mert szerintem fáradt a kislány, meg így nincs értelme elrontani az egész étterem vacsoráját hogy türhetetlenül hisztiznek a lányok. Erre azt mondta nekem hogy " szerintem vegyétek át otthon hogy kell egy ilyen helyen viselkedni mert egy idősek a lányok, és ez nem normális hogy az enyémmel nem lehet megjelenni." Borzasztóan szíven ütött, mert tudom hogy belátnám ha csak az enyém nyomta volna a hisztit, de felvátva, vagy egyszerre csinálták, és most már komolyan torkig vagyok vele hogy mindig az én gyerekem a bűnbak. Hiába vesznék össze miatta bárkivel akkor is itt tartanék, és én ezt már egyszerűen nem értem.
Itt senki nem látja ha a gyereke neveletlenül viselkedik? Mindig csak nekem kéne ezt orvosolni? ha igen akkor hogy? Mindig csesztessem a gyerekem olyan dolgokért amiért nem érzem őt hibásnak?
Szerintem te nem szólsz rá a gyerekedre, ők meg igen. Ugyanolyan "rosszak" a gyerekek, de gondolom ők mondják nekik, hogy ne harapj, ne üsd meg, ne vedd el, várd ki a sorod, te meg nem.
Jól gondolom, hogy csak nézed, míg ők rászólnak a sajátjukra?
Én ilyenkor mindig arra gondolok egyből, hogy ha mindenki szembe jön az autópályán, akkor bizony én vagyok a rossz sávban...
Nem látom a lányod viselkedését, sem a tiédet, de fura hogy akárkivel "összejöttök", mindenki egybehahangzóan ugyaolyan negatív véleményen van. Két eset van
1. annyira peches vagy hogy MINDIG MINDENHOL hülyékkel hoz össze a sors
2. valami gond van valóban a neveléseddel vagy a gyerkőc jellemével
Ezt így látatlanban nem lehet megmondani, neked kell ŐSZINTÉN magadba nézni és megmondani, melyik van. Báár...ha az anyuka olyan jófej és aranyos, akkor nem hiszem hogy egy közös program után kifordul magából és genyó lesz. Valami előidézte. Ahogy a többieknél is akikről írsz..nem rossz ötlet elmenni egy nevelési tanácsadóba hogy objektív véleményt mondjanak, gond van-e.
Én a leírásból azt látom, hogy nagyon lelkis mártír típus vagy. Hagyod, hogy mindenki a fejedre nőjön. Olyan, mintha kényszeresen barátokat keresnél. Nem kell mimdig a másik után menni. Nem kell ezeket a játszótéri barátságokat túl szorosra fűzni, elég ha megmaradnak jó ismerősnek. Egy szint után mindig előjön a veresenyeztetés, amit én nem bírok, de nagyon sok anyukának ez a heppje. Nekem volt olyan ismerősöm, aki megharagudott és nem köszönt szimplán azért, mert az én gyerekem hamarabb kezdett beszélni, mint az övé...
Ilyen kijelentést, hogy "tanítsd meg a 3 éves gyereket viselkedni" csak akkor mondanék, ha veszélyeztetné a testi épségünket. Gondolom látod, a kicsi viselkedését, te is érzed, hogy jogos vagy sem. De te is tanulsz ezekből a szitukból. Ha nem volt alapja a beszólásnak, nyugodtan használhatod az 1. példád mondatát, miszerint "drágám, az én lányom csak akkor viselkedik így, ha a tieddel együtt van. Rossz hatással van rá"
"Mire én mondtam hogy ne haragudjatok mi haza megyünk, mert szerintem fáradt a kislány,"
Ezt most ovastam. Ezek szerint te szóltad le először a másikat, a "neveld meg a tiedet" pedig csak válasz erre. Mondjuk így megint lehet más szemszögből is értelmezni a dolgot.
Volt egy jó barátom, akinek a párja eléggé duzzadt az önbizalomtól. A jó barátomnak előttem volt még három barátja, szépen lassan jöttek egymás után. De mindegyikük elmaradozott a barátom mellől, ahogy én is.Ugyanis a párja mindegyikünket fúrt. Megpróbált mindegyikünkkel összebarátkozni, de végül mind a négyünkkel összeveszett. És a mai napig nem sikerült felfognia, hogyha 4-ből 4 ember utálja őt, akkor az nem az a 4 ember hibája. Hanem az az egy darabé, akit nem szeretnek.
Ez jutott eszembe, mikor olvastam a történetedet. Lehet kéne egy önvizsgálatot tartani, ha ennyi emberrel összetűzésbe kerültél. Az is jó ötlet, hogy beszélj az óvónőkkel, ők hogy látják a dolgot és mit tehetnél másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!