Injekció: lássa, hogy a szülő is fél, vagy ne?
A lányom eddig csak piciként kapott injekciót (oltásokat), azokra nem is emlékszik. Most már ovis, az egyik ismétlőjét kapta meg.
Sokat beszélgettünk erről, elmondtuk, hogy nyugodtan lehet sírni és félni tőle, ez teljesen természetes. Az oltás közben meg sem nyekkent, de utána estére kiborult belőle a feszültség - az a gyanúm, hogy sírt volna, csak elfojtotta. Ezt nem szeretném.
Én meg tényleg tűfóbiás vagyok, ájultam már el nem egy vérvételnél vagy injekciónál. Ha legközelebb engem kell szúrni, vigyem el és lássa, hogy igen, én is félek, vagy inkább ne, mert felesleges rettegést plántálnék bele?
Ha ő kap oltást, én is elfordítom a fejem, de előtte nem mutatom a félelmet. Ha engem szúrnak, akkor mindig más vigyázott rá, nem vittem magammal. Lefogni az apja szokta, ő közömbös a tűkkel szemben.
Megkérdezte, hogy fájni fog-e, nem akartam hazudni, mondtam, hogy igen, egy kicsit.
Rajtam nem látott félelmet, ezt a kérdésben is leírtam. Egyszerűen nem a szúrást néztem, hanem egy kicsit máshova.
A saját tűfóbiám fóbia. Nem akadályoz semmiben, a nővérnek jelezni szoktam, hogy ájulós vagyok. Sok ilyen ember van, egyszerűen elfordítom a fejem, ők meg 1-2 percig ülve marasztalnak, aztán mehetek a dolgomra. Nem tudom, ki hogyan látta bele a hisztit ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!