Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Injekció: lássa, hogy a szülő...

Injekció: lássa, hogy a szülő is fél, vagy ne?

Figyelt kérdés

A lányom eddig csak piciként kapott injekciót (oltásokat), azokra nem is emlékszik. Most már ovis, az egyik ismétlőjét kapta meg.

Sokat beszélgettünk erről, elmondtuk, hogy nyugodtan lehet sírni és félni tőle, ez teljesen természetes. Az oltás közben meg sem nyekkent, de utána estére kiborult belőle a feszültség - az a gyanúm, hogy sírt volna, csak elfojtotta. Ezt nem szeretném.

Én meg tényleg tűfóbiás vagyok, ájultam már el nem egy vérvételnél vagy injekciónál. Ha legközelebb engem kell szúrni, vigyem el és lássa, hogy igen, én is félek, vagy inkább ne, mert felesleges rettegést plántálnék bele?

Ha ő kap oltást, én is elfordítom a fejem, de előtte nem mutatom a félelmet. Ha engem szúrnak, akkor mindig más vigyázott rá, nem vittem magammal. Lefogni az apja szokta, ő közömbös a tűkkel szemben.

2018. máj. 9. 15:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem felesleges elvinni, semmit se nyerne vele, még árthat is, mert még kinőheti a félelmet, de ha téged lát pánikolni, lehet nem fogja
2018. máj. 9. 15:52
 2/11 anonim ***** válasza:
95%

Semmiképpen sem! Mindenképpen dolgozz magadon, képzeld el, hogy életmentő az az injekció, amit kapsz, és ezerszer jobb, mint egy .... bármilyen súlyos betegség!

És nem, egyáltalán nem kell félni tőle, az a baj, hogy ráviszed a gyerekedre a félelmed, ha azt tanítod, hogy nyugodtan lehet félni tőle.

Amíg magadat nem rakod helyre, igazából a gyereknek bármint mondhatsz, érezni fogja rajtad a félelmet.

Hogy viselkedtél, amikor a kisgyereked megkapta az injekciót?

2018. máj. 9. 16:03
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Semmiképpen!

Ezzel azt mutatnád, hogy jogosan fél, ez egy rossz dolog amitől igenis félni kell!

2018. máj. 9. 16:08
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Ne neveld a gyereket arra, hogy féljen az injekciótól! A gyerek nem önmagától fél, hanem mert látja, hogy ezt elvárod töle!
2018. máj. 9. 16:12
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Ha ilyen parás vagy, akkor ne, én fogom vinni az én vérvételemre pont azért, hogy lássa semmiség az egész és nem is fáj.
2018. máj. 9. 16:13
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
Az oltás semmi sem volt. A feneket te kerítetted köré. Azért borult ki mert várta a bajt és nem jött. Így könnyebbült meg. Mennyire akarod még kicsinálni???
2018. máj. 9. 17:59
 7/11 anonim ***** válasza:
87%
Miert kellett belemagyarazni a gyerekbe a felelmet?!
2018. máj. 9. 18:06
 8/11 anonim ***** válasza:
85%
Dehogy vinném. A te dogod az, hogy nyugtasd ha a fél, elmondhassa a félelmeit neked, nem kell még arra is tanítani, hogy ott félni kell.
2018. máj. 9. 18:31
 9/11 anonim ***** válasza:
85%
Nem, semmiképpen sem szabad, hogy erre neveld, egy kevéske szürkeállománnyal különösebb ájuldozás, meg hiszti, meg roham nélkül ki lehet bírni egy szurit. Ha a gyereked felé azt kommunikálod le, hogy ez a világ legborzasztóbb dolga és te, az az ember, akiben a világon legjobban bízik is rettegsz tőle, mint a tűztől, akkor hogyan fogod elvárni tőle, hogy egy legközelebbi alkalommal kooperáljon? Az eddigiek még nem jelentenek semmit, 1000 és egy olyan szituáció van, mikor a gyerek azért kap hisztériás rohamot például a fogászaton és azért nem lehet ellátni, mert a rendkívűl értelmes anyuka úgy áll hozzá, mintha a lábát amputálnák. Azt mondhatod, hogy természetes, hogy fél, de nyugtasd meg, hogy semmi baj nem lesz, hogy ott leszel vele (és ez legyen igaz is, és ne tegyél közben megjegyzéseket, hogy jaj istenem nem bírom és társai) és hogy igazán nem történik semmi. Semmiképpen sem szabad úgy nevelni, hogy erre rá kell készülni idegileg. Nem is értem azokat az embereket, akik úgy adnak elő egy ilyet, mint egy nagy hasi műtétet. Ahogy eddig tettél, az teljesen jó volt, lehet emiatt is hagyta eddig, hányszor látni olyat, mikor a gyerek tör, zúz, többen kellenek, hogy lefogják....
2018. máj. 9. 18:37
 10/11 anonim ***** válasza:
82%

"Sokat beszélgettünk erről, elmondtuk, hogy nyugodtan lehet sírni és félni tőle, ez teljesen természetes"

Bocsi, de ezt nem is értem...elég lett volna annyi, hogy elmegyünk a doktornénihez, és csak ott látnia, hogy szuri lesz, így nincs is ideje félni a semmitől, 10mp.alatt vége is. aztán otthon élehet róla beszélni, ha érdekli, de lehet említésre se méltatja.

nem még belemagyarázni, hogy sírjon. ilyet még soha nem is hallottam, hogy valaki így induljon neki.

2018. máj. 9. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!