Jobba, vagy rosszabb, hogy nem május 31. -gyel betöltött 6 év az iskolaérettség határa, hanem augusztus 31?
Az én időmben, (89-90-ben) betartották ezt, és tényleg csak a május után született gyerekek lettek évvesztesek, így 7 évesen, vagy közel 7 évesen kezdve az iskolát. Tudom, hogy valami miatt ez eltorzult a 2000-es évek első évtizedének végére, és már kb. az volt a norma, hogy 8 évesen mentek a gyerekek iskolába.
Ez gond volt? Akár pedagógus, akár több gyerekes szülő, főleg, akinek már nagyobb, iskolás gyermeke van véleményét szívesen olvasnám ezzel kapcsolatban.
És főleg arról, hogy milyen az, hogy már az augusztusiak is elmennek éppen 6 évesen??
Egyébként sem tudok erről semmit, és bár még kicsi a fiam, de júniusi (még csak kiscsoportos), ezért érdekel a téma.
Köszönöm
Az, hogy az első osztály mennyire fárasztó, szinte kizárólag az elsős tanítón múlik. Ha a gyereknek sírógörcse van a sulitól, akkor ott valami nem működik rendesen, nem a fáradtság a baj.
Még van másfél hónap... messze még a vége.
11.-es: nem mindegy, mikor jártál iskolába.
89/90-ben én is végigunatkoztam az elsőt, mert a tesóm, aki előttem kezdett egy évvel, már mindenre megtanított nacsooportos koromban.
De a mostani iskolarendszer úgy tudom, teljesen más, kicsit brutálban nyomják..
Láttam pár éve matekkönyvet, volt feladat, amit én sem tudtam megcsinálni. Negyedikes könyv vagy volt.
Pedig egyetemet végeztem. Máshogy jár az agyam, mint ezeknek a mai könyveknek:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!