5 éves fiatok tud már biciklizni?
Nagyobbik fiam ennyi idősen már régesrég biciklizett 2 keréken, de a kisebbik nem igazán akar hallani erről. Időnként kéri, hogy vegyük le a pótkereket, és kívülről úgy tűnik, kis gyakorlás után menne az neki, de ő hamar feladja, kéri vissza a pótkereket.
Nekem ezzel nincs is gond, majd próbálkozik, amikor igazán szeretné majd megtanulni, nem gondolnám, hogy ha most középsős ovisként nem tanul meg bicklizni, akkor behozhatatlan hátrányra tenne szert majd az életben.:)
Viszont a nagymama szerint igenis erőltetnem kellene, mert egyrészt ennyi idősen már illik bicikliznie egy kisfiúnak, másrészt milyen kitartásra nevelem én őt, ha hagyom, hogy hamar feladja.
Nyilván 1-2x én is próbálom bíztatni, meg segíteni neki, hogy ne rögtön elsőre adja fel, de amikor már látom, hiszen ismerem a gyerekem, hogy már tele a hócipője, akkor én úgy érzem, többet ártanék az erőltetéssel.
Mi a véleményetek erről? Tényleg rosszul nevelem, hogy nem tartok ki amellett, hogy most már csak pótkerék nélkül mehet, és nem fogja így megtanulni, hogy sok dolog csak kemény kitartással megy? Egyáltalán mi az a korhatár, amitől már ciki, ha egy fiú még nem tud biciklizni?

Ja, a nagymama. Az tudja. Mit dumál bele?
Nem emlékszem már, hogy tudtak-e ennyi idősen, de csinálj futóbiciklit a hagyományosból.
Mi a rendes pedálos bicajnak levettük a pedálját, dombon lakunk így az ház elől az utca mindkét irányba lejtős. A gyerek a dombtetőn hajtotta magát lábbal, majd a lejtőn feltette a lábait a vázra és legurult.
Ha gurulni nem is tudtok érdemes kipróbálni, ezt a pedál nélküliséget, hátha nagyobb sikerélménye lesz.

Biztos le leszek pontozva. De szerintem mondogasd neki délutánonként hogy mi lenne ha bicajoznánk egyet aztán hátha rákapna.
Emlékszem hogy én az eséstől féltem így én 6 voltam mire megtanultam. Az én lányom 3,5 évesen már bicajozott.
Az apjával voltak otthon egésznap az apja levette a pótkerekeket,felhivott hogy majd lesz meglepetésük.
Csendes kis utcába lakunk mikor mentem haza fele látom a lányom egyedül bicajozik pótkerék nélkül. Mondjuk Ő amúgy is nagyon eleven lány léttére :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!