Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ebben a helyzetben mit lehet...

Ebben a helyzetben mit lehet tenni? Ti rá mernétek szólni? A szomszéd unokája bántja a nagyapja állatait.

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem az én dolgom, de ez mellett egyre nehezebb elmenni szó nélkül, mivelhogy átlátok a szomszédhoz. Idős házaspár, néni és bácsi, egyetlen egy unokájuk van, ovis korú kb.. Van kutyájuk, macskájuk, nyulak, tyúkok. A gyerek a láncon lévő kutyát kővel dobálja, a macskának a farkát húzza, a nyulat a fülénél fogva emeli fel ha "játszani akar vele", a tyúkokat kergeti... Nem szólnak rá, mert "nem lehet", a menyükkel rosszban vannak , így örülnek, ha pár havonta néhány napot ott tölt a kisfiú náluk. A bácsi amúgy jól tartja az állatokat, akkor nyugi van, ha nincs ott az unokájuk. Egyszer beszélgettem a nénivel, a fia meg a felesége azt tanítja a gyereknek, hogy "az állat nem ember", gondolom a kisfiú ezért gondolja, hogy bármit megtehet.

Ti mernétek szólni a gyereknek legrosszabb esetben? Nem szeretnénk konfliktus senkivel, elvégre nem az én állataim, meg nem az én unokám vagy gyerekem, de ezt már akkor is rossz nézni, amit művel.

2018. ápr. 21. 22:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ez itt nem Bp. kedves utolsó, hanem Borsod megye, Isten háta mögötti falu. Mindenki láncon tartja a kutyát, a bácsi még a jobbik eset, ott csak akkor van megkötve, ha jön valaki. Postás kéthetente jön. Falu 2/3-a kisebbségi. Rendőrt én nem is láttam errefele soha jönni. De tudom a mézesbödön mellől könnyű pampogni. Tudod, itt aki jót akar, az csendbe marad, a saját érdekében.
2018. ápr. 22. 08:05
 12/18 anonim ***** válasza:

Én beszélnék szépen a nagyszülőkkel, hogy rá lehet vezetni a gyereket arra ,hogy magyarázzák el neki, milyen jó a kis állatoknak ha simogatják őket és hogy sírnak ha kővel dobálja őket vagy a farkukat húzza stb..stb..

Ha nem tanítják a gyereket a szülők, akkor a nagyszülőknek kell. Ha nem üvöltözve okítják kétlem, hogy a gyerek otthon panaszkodna.Amúgy leírva, hogy milyenek a gyerek szülei nem a nagyszülőktől kellene tiltani a gyerkőcöt..na de mindegy.

2018. ápr. 22. 08:55
 13/18 anonim ***** válasza:
14%
Ti nem vagytok normalisak. En is videken nottem fel, kergettem tyukokat. Ez miota olyan borzaszto? A nyul, macska es kutya szet fogja harapni/karmolni, ha nem tetszik neki ahogy banik veluk, ezt tapasztalatbol mondom. Minden kisgyerek piszkalja az allatokat, majd ha megno vagy megharapjak leszokik rola. Te lattal mar egynel tobb gyereket hogy nyuzzak egymast neha a jatszoteren? Ott is konyorogni kell hogy ne dobaljak egymast kővel, kaviccsal. Kicsit a sajat eleteddel foglalkozhatnal inkabb...
2018. ápr. 22. 10:23
 14/18 anonim ***** válasza:

Szuper, akik szerint normális, azok gondolkodnak is?

Nekünk is voltak állataink, eszembe nem jutott volna bántani őket ,sem 2, sem 5, sem 15 évesen.

És mi az, hogy "nem lehet" rászólni? Én egyszer látnám meg, nem tenné zsebre, amit kap, hülye degenerált kölyök.

2018. ápr. 23. 15:29
 15/18 anonim ***** válasza:
13-as, és utána az ÁRTATLAN kutya lesz agyonverve, mert "bántotta szeeegény kisfiút".
2018. ápr. 23. 15:30
 16/18 anonim ***** válasza:
#13: Engem gyerekkoromban nem dobáltak kővel, de tuti nem lettem volna lelkes, ha azt teszik. Felfogod te, miről beszélsz? A többi egy dolog, de a láncravert, védtelen kutyát kővel dobálni, az egy normális embernél azért alaposan kiveri a biztosítékot. Az emberiség történelmében ez halálbüntetés volt s néhol van, nem véletlenül. Nem ártatlan játék, komoly sérüléseket lehet vele okozni, még egy gyenge gyerekkéz és egy kisebb kő (de már nem apró kavics) esetében is.
2018. ápr. 23. 16:49
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem lehet, mert nem az én gyerekem 13as, nem lehet csak úgy odamenni és lekeverni neki egyet, ahogyan azt te gondolod. A bácsi fia simán agyonveri a kutyát ha bántja a gyereket, de kehet hogy még engem is, szóval nem kérek több választ. Eldöntöttem inkább kimaradok ebből, a kerdéses helyre meg ültetek egy sövényt, hogy ne is lássak át többet.
2018. ápr. 23. 20:31
 18/18 A kérdező kommentje:
Ergo nyilván azért van megkötve az eb, hogy ha támad nehogy elérje a gyereket.
2018. ápr. 23. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!