Ebben a helyzetben mit lehet tenni? Ti rá mernétek szólni? A szomszéd unokája bántja a nagyapja állatait.
Tudom, hogy nem az én dolgom, de ez mellett egyre nehezebb elmenni szó nélkül, mivelhogy átlátok a szomszédhoz. Idős házaspár, néni és bácsi, egyetlen egy unokájuk van, ovis korú kb.. Van kutyájuk, macskájuk, nyulak, tyúkok. A gyerek a láncon lévő kutyát kővel dobálja, a macskának a farkát húzza, a nyulat a fülénél fogva emeli fel ha "játszani akar vele", a tyúkokat kergeti... Nem szólnak rá, mert "nem lehet", a menyükkel rosszban vannak , így örülnek, ha pár havonta néhány napot ott tölt a kisfiú náluk. A bácsi amúgy jól tartja az állatokat, akkor nyugi van, ha nincs ott az unokájuk. Egyszer beszélgettem a nénivel, a fia meg a felesége azt tanítja a gyereknek, hogy "az állat nem ember", gondolom a kisfiú ezért gondolja, hogy bármit megtehet.
Ti mernétek szólni a gyereknek legrosszabb esetben? Nem szeretnénk konfliktus senkivel, elvégre nem az én állataim, meg nem az én unokám vagy gyerekem, de ezt már akkor is rossz nézni, amit művel.
Én beszélnék szépen a nagyszülőkkel, hogy rá lehet vezetni a gyereket arra ,hogy magyarázzák el neki, milyen jó a kis állatoknak ha simogatják őket és hogy sírnak ha kővel dobálja őket vagy a farkukat húzza stb..stb..
Ha nem tanítják a gyereket a szülők, akkor a nagyszülőknek kell. Ha nem üvöltözve okítják kétlem, hogy a gyerek otthon panaszkodna.Amúgy leírva, hogy milyenek a gyerek szülei nem a nagyszülőktől kellene tiltani a gyerkőcöt..na de mindegy.
Szuper, akik szerint normális, azok gondolkodnak is?
Nekünk is voltak állataink, eszembe nem jutott volna bántani őket ,sem 2, sem 5, sem 15 évesen.
És mi az, hogy "nem lehet" rászólni? Én egyszer látnám meg, nem tenné zsebre, amit kap, hülye degenerált kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!