A 4 éves lányom mindennap üvöltve, sírva megy oviba. Mit kéne csinálni hogy ezt hagyja abba?
Sok lelki ok állhat e mögött.
Meddig sír még te ott vagy?
Mert akkor ez a ,,műsor,, csak neked szól.
Nálunk is ez volt.Mikor ezt elárulta nekem az óvónője,hogy amint elmegyek befejezi,már úgy mondd tudtam kezelni.
Kerdezd meg az óvónőit meddig tart ez a hisztije,bántja e valaki az oviba.vannak e konfliktusai napközbe?!
Nem biztos hogy otthoni zűrok a forrasi,hiszen pont ebben a korba vannak.
egyes voltam.
Sír vagy hisztizik?-mert szerintem nem mindegy.
Mit szokott mesélni az oviról?
Mit mond miért nem akar ottmaradni?
Ahogy én kezelem es egyből hat
A reggelek nem telnek rutinosan (fogmosas öltözes es ovi), hanem még átbujhat az ágyamba, szeretgetés, reggeli kakao
Ha nyafog hogy nem akar oviba menni, egyből azzal valaszolok nem is oda megyünk, hanem boltba turorudizni, kubuzni, es csak utána ovi. Ez mindig hat.kapásbol jobb a kedve
Lefekevésnél legtöbbször megbeszeljuk hogyan értékeli a napot mi volt vicces mitol volt szomoru
Az ovirol mindig pozi hangnemben beszelek, felhozom a pozi elmenyeit, kedves kistarsait mennyire várták, ölelve fogadták es ő is milyen kedves velük.
Soha nem hangzik el negativ kicsenges pl nem fenyegetőzöm hogy beviszlek az oviba ha rossz vagy, vagy olyan sincs hogy ugy adn elo az ovit hogy birja ki megyek erte, kitartas, mintha szenvedni adnám be hanem biztatom hogy örüljön hogy addig is jatszhat a kisstarsaival, csuszda, homokozo minden van az a gyerekek birodalma, stb
Emlegetjuk az ovoneniket pl gyumolcsnapra ő maga adhatja át amit hoztunk, es olyankor olyan büszke magára vagy amikor tudom pl tornaora lesz, akkor is biztatom hogy már olyan nagy ovis vagy hogy már tornaorán is lehetsz mint a bogyo babocában bogyoék.
Alapvetoen sok ovis mesét is olvastam neki ill bölcsis is volt amire szintén készitettem előre is a játszóbölcsivel 8 hos korátol.
Mivel kerdezo nem irt hátterer igy általánosságban irtam le nálunk hogyan kezelhető hatékonyan az hogy az ovival ne legyenek ellenérzései.
De az talány, hogy a kérdező hogyan mesélt az ovirol mik a hatterek vannak e családi zűrök vagy szimpla jatszoteren feltalalja e magát közössegben gyermeke, megy e a beszedkommunikacio jol, kialakult e bizalmi kapcsolata az ovonokkel, mik a kedvenc dolgai bent mik frusztraljak, beszélgetnek e a naprol ill a gyerek maga Bármiről akár egy meserol amiben megmutatkozik itt ott az ovis tapasztalása, pl gyermekem amikor a kisasztala tetejére áll egyből ovonőt kezd utánozni pl fennhangon büntetésbe küld engem ilyenkor belemegyek a jatekba es szépen kérdezgetem, miért vagyok büntiben, ott mit kell csinálni, meddig tart, utána játszhatok e, es a válaszaibol tudom hogy ha büntetnek is bent, de az nem tart addig hogy már szenvedjen kinlodjon is hanem pl csak kicsit leültetik gondolkodni es utana játszhat.
Igazábol figyelni kell a gyerekre, ugy alapbol tudni, általában miktől tart,hogyan szokott oldódni, milyen közössegben a viselkedese erzelmei, bizik e másokban, a világban, a szüleiben, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!