Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1.5 évesnek letört az elso...

1.5 évesnek letört az elso foga szelebol egy pici, tortent valakivel ilyen? Igenyelt kezelest?

Figyelt kérdés
Hasraesett jatekkal a kezeben, amibe beverte a szajat. Nem mozog a foga. Csak egy pici tort le az egyik metszofogabol. Ilyenkor mit tud tenni az orvos?
2018. ápr. 10. 21:56
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
4 évesemnek is ilyen jó ideje és ismerősi körben is sokat láttam. Semmi teendő nincs.
2018. ápr. 10. 22:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Jelen! Kisfiamnak mar 3-szor tortent ilyen, az elso pont masfel evesen. Ezzel nem csinalnak semmit. Tejfog, majd kiesik. Az en fiamnak mindket metszofoga torott mar (tejfogakhoz kepest nagyon nagyok a metszofogai), az egyik eleg hulyen, eles is maradt elegge.
2018. ápr. 10. 22:20
 3/10 anonim ***** válasza:
42%

Lássa fogász!

1) Kezelheti uv-ra kötő géllel, ami csökkenti az érzékenységet és védi a fogat, hogy a törésnél ne kezdjen romolni.

2) Ha élesre tört, csiszolni is kellhet... stb.

2018. ápr. 10. 22:44
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Az én fiamnak is, pont másfél éves volt ő is. Egy pici sarok tört le. Elvittük fogorvoshoz, azt mondta semmi teendő vele.
2018. ápr. 10. 22:59
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

2 évesen tört le, elhasalt kismotorral a bölcsiben. Semmit nem csináltunk. Nyilván, ha panaszkodott volna, hogy érzékeny, vagy fáj, akkor elviszem orvoshoz, de így nem.

Elhalt a foga sajnos, csúnya fekete, és az pont egy istennek nem akar még kiesni. 7,5 éves, és talán ma reggel mintha éppen megmozdult volna a gyerek szerint.

2018. ápr. 11. 08:11
 6/10 anonim ***** válasza:
9%

Utolsó, szerinted az elhalt fogat nem kéne kihúzatni, hogy ne bxsza szét a maradandót?!

Kérdező én elvittem fogorvoshoz, kicsit megcsiszolta - épphogy -, mert élesre tört neki.

2018. ápr. 11. 11:39
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

Miért kellene kihuzatni? Stabilan állt az elmúlt 5 évben a helyén, és nem mellesleg szép szabályos fogsora van a gyereknek. Ha kihúzzák idő előtt, beszédhibás lehet, illetve összecsúszhatnak a meglévő fogak, amik hatással lehetnek a maradandó fogakra is.

Láttál te már elhalt tejfogat? Pontosan ugyanolyan, mint a többi, ugyanúgy használható, csak van egy kis szürkés elszíneződése.

2018. ápr. 11. 11:43
 8/10 anonim ***** válasza:
41%
Kedves 6-os. Pont h.az elhalt fofat nem szabad kihuzatni, mert az tartja fenn a helyet a maradando fognak. Az en fiamnak is letort 2 eves koraban, pici darab tort csak le, de sajnos 2-3 het mulva beszurkult. Ez mar igy marad, nem mozog neki, csak szurke, mert elhalt sajnos. Majd jon helyette a maradando fog...
2018. ápr. 11. 13:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Fiamnak is 1.5 évesen pattant le a foga széle (ő rágta a kiságyat) és azt mondta a fogorvos, hogy semmi teendő vele.
2018. ápr. 11. 13:40
 10/10 A kérdező kommentje:
En is elvittem fogaszhoz, nem is allamiba hanem a magan dokimhoz aki nem veszi felvallrol, es azt mondta nem igazan tud vele mit kezdeni. Ha szurkul, feketedik, vigyem vissza, de vegul ugyis a kieses fogja megoldani a kerdest.
2018. ápr. 12. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!