Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valakivel történt már ilyen...

Valakivel történt már ilyen (étvágytalanság témakörben)?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A facebook-on olvastam egy kétségbeesett anyuka posztját. Megosztom itt, hátha valakiven már történt ilyen, vagy tudna segíteni. Előre is köszönöm!

"Segítséget szeretnék kérni!

Adott egy 5éves kislány.. Aki, nem tudjuk miért, de nem hajlandó enni.. Voltunk kórházban is, kiszáradás miatt, mert inni sem akart.. A folyadék háztartását rendbe tették, aztán hazaengedték. De ételt azóta sem hajlandó enni. Ez már 16napja tart! Egyedül a joghurtot hajlandó megenni, semmi mást. Se turmixot, se a speciális tápszert (amit Veszprémben a doktornő felírt neki), se babyételt (igen, már ezt is megpróbáltam!!)... Csak a joghurt.. Járok vele Veszprémbe gyermekpszichiátriára, mert arra jutottunk az orvosokkal, hogy lehet lelki trauma érte, ezért vonja meg magától az ételt. Nem tudjuk mi válthatta ki nála ezt az állapotot!!!

Ha esetleg volt már valaki hasonló helyzetben, segítsen!! Vagy ha tud, ismer valaki erre specializálódott szakembert, kérlek jelezzétek!!! Már teljesen tehetetlen vagyok!"

2016. szept. 8. 10:23
 1/3 anonim ***** válasza:

szegények!

nálunk, költözéskor volt ugyan ez. csak kakaót ivott.

nagyon sokat fogyott, de mivel a bölcsiben járt szerencsére nekem ott elfogadta az ételt, így kórházba nem kelet mennünk.

ha joghurtot eszik én azzal próbálnám meg, hogy abba csempésznék, müzlit gyümölcsöt,esetleg rákenném a kenyérre, vagy a kiflit hátha belemártja.

ezzel probálkoznél, nem erőltetném és egyedül hagynám evés közben,. általában ezek segitenek

kitartást nekik

2016. szept. 8. 11:19
 2/3 anonim ***** válasza:

ismerősnél is hasonló van, 5 éves kislány, totál anorexia, az orvosok szerint még nincs határ alatt.

ott azt ondják, hogy ez a korszak erről szól és ki ogja nőni, rengeteg gyerek vesz vissza az evéssel ebben a korosztályban. előidézheti az oviban látottak is, hogy más gyerek elutasítja az ételt és ráhagyják ugye.

illetve az erőltetés még hatalmas negatív tényező. mivel az evésnek mindenképp pozitív légkörben kell zajlania, hogy megszeressenek enni. de amit írtam kislánynál ez sem hat, meg a színes játékos szendvicsek sem, semmi, ő is csak valami egyszerűt eszik meg, amiben semmi kalória tápanyag nincs.

2016. szept. 8. 14:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Ismerős kislány szondát kapott emiatt...2-3 éves....
2016. szept. 8. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!