Eséstől verezhet a 2 eves gyerek inye vagy mástól? Tapasztalt valaki ilyet?
Kisfiam influenzás volt, elvileg kijött belőle, de par nap mulva visszaesett, drnő valami vírust emlegetett, meg hogy piros a gyerek torka, gyógyszert nem irt fel.
2-3 napja telibe arcra esett (a gyerek, nem a drnő), lett a homlokán egy kék folt, es erősen vérzett a szája.
Kb.azota észrevettem, hogy gyakran "nyámmog".
Ma sikerult beneznem a szájába, es tobb foga mellett (ezek mar jo ideje kint vannak) véres az inye. Ez az esestol lehet vagy más szerintetek?
Egyebkent nehezebben is eszik,nyilván faj az inye.
Szoval: valaki gyerekenel volt ilyen, hogy esés után napokig verezgetett a gyerek inye?
Igen, volt ilyen.
A száját viszont rendesen vizsgáld át, foga is sérülhettek.
Ne haragudj de nekem a posztodból nem az jött le akkor amikor elesett belenéztél a szájába, hanem napokkal később.
Szóval én pépeset adnék neki pár napig illetve nagyon pici falatkákat, ha fáj még neki az ínye. Fiamnál 1 hónapig kellett csinálni, mert letört afoga é nagyon lila volt az ínye. Neki két foga el is szürkült amire fokozottan ügyelni kell, mert fog váltáskor a tejfog gyökere másként szívdik fel. Ha most fájlalja akár az ügyeletre is bevinném megmutatni fogorvosnak.
Az a gondom, hogy most mar alap a GYIK-en a kérdezők kioktatasa, hibaztatasa teljesen feleslegesen legtöbbször, mert az semennyit nem mozdít elore a kérdést illetően, maximum a valaszolonak jo, mert (legalább abban az egy dologban) jobbnak érezheti magat mint a kérdező.
Amúgy meg elmentünk ugyeletre, es kiderült hogy holyagok vannak a garaton, az inye pedig begyulladt (mar egy szimpla sirastol is vérzett a szája) es nagy fájdalmai lehettek.
Azt hiszem, itt az ideje a gyerekorvos váltásnak, mar nem az elso alkalom, hogy nem kezelt valamit, ami az ügyeletes szerint nagyon fájdalmas volt a fiamnak. A bunkó modoran meg tultettem magam eddig, legalább nem kellett várni ra, mert mindenki elment tőle más dokihoz, de ezzel betelt a pohár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!