Szoktátok olyan szempontból figyelni gyermeketek játékát, hogy mi mit jelenthet?
Úgy értem ezt, hogy pl. valamin stresszel akkor azt játssza hogy ...
Vagy valamit látott/hallott/megélt, később ez a játékában úgy jelenik meg, hogy...
Az enyém még kicsi (3 éves). Én is szoktam figyelni, bár ő még java részt azt játssza el, amit itthon lát/hall tőlünk. Ez inkább az ovitol lesz érdekes.
Egyszer volt csak jelentősége, sokáig kaka visszatartós volt, majd egyik napról a másikra végre hajlandó lett kakilni. Akkor sokat játszott olyasmit, hogy a babáknak is kakilni kell de nek tudnak vagy együtt kakilnak, egyik segít a másiknak. Sajnos arra nem jöttem ra h vajon miért tartotta vissza de izgalmas volt nézni ahogy kijátssza magából. És persze örültem is neki!
Én is, csak éppen hiába
Szerencsére elmondja már amiket meg tud fogalmazni
De pl nézzük a stresszt:
Ha feszült, úgy játsza ki magábol, hogy szétmarcingolja a gyurmát dühös arccal, vagy orvosos játéknál agyonszurizza a kabalát, vagy ágyszélén (szakadék szélén)ugy állitja meg a tűzoltot, hogy az illen billen és robajjal leessen. Csak natur ezekből én soha nem tudom meg mi a baj, nézhetem én, nekem mindig összetetten kell gondolkodnom. Hol voltunk aznap, mit csináltunk aznap, volt e incidens, stb általában rájövök.
Amik nem stresszfaktorok, hanem pl élmények, az pedig általában egy az egyben leutánzás, azt még egy félpillanatyni ránézésből is értem.
A kombináciok, gondolkodás viszont sokszor rejtély. Nehezen fejtem meg. Sokszor játszunk olyanokat hogy átköltjük a dalokat magunkra.
Pl a busz kereke csak körbeforog, körbeforog stb dal nálunk néha ugy hangzik a zokni a lábadon körbeforog, körbeforog, vagy a nadrág csak fel le csuszik, fel le csuszik, stb és szoval olyanok jutnak eszébe hogy néha csak pislogok. Mai dalsor, anya ne bántsd a gyerekeket. Mi van?!nem tartom magam gyerekbántonak, nem győztem kilogikázni, hogy ez olyasmibol jöhetett hogy mivel aznap kiszedte a virágmagokat a földből megnézni, rászoltam, hogy ne bántsd a virágot és visszaültettük, valamint mondokáztunk is,gyerekek gyerekek szeretik a perecet, gondolom összekombinálhatta a szavakat. De ilyet?
Sokszor van ilyesmi, sot ami nagyon meghatarozo elmeny neki azt heteken at ujra es ujra eljatsza.
Es a stressz feldolgozas is igy megy, neki sajnos hozza kellett nyulni a nemesebbik szervehez koros letapadas miatt, utana heteken at az osszes figurat cipelte doki nekihez hogy gyogyitsa meg... aztan egyszer csak o is kozolte hogy o is meggyogyult mar nem faj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!