Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet szép gyerekkort...

Hogyan lehet szép gyerekkort adni szürke hétvégékkel és hétköznapokkal? Térképhez mikor értenek?

Figyelt kérdés

Panelben élünk, alapvetően hétköznapjaink, hétvégéink is szürkék (itthoni játék, játszotér, rokonok), ahogy a meséket (vagy az én gyerekkoromat)elnézem,ahhoz képest az én gyerekemmel nem történik szinte semmi.

Nekem pl volt testvérem,volt nyaralonk/hobbynk, rokonaink, vendégek, de farmunk is volt, szalmabálákon ugráltunk, kiscsibéket haza is vittunk egy kicsit a panelbe, biciklivel akart megbüntetni a rendőr tesommal mert álltam a csomagtarton, tavi csónakázás, stég, csupa élet, izgalmas gyerekkor.

Ahogy nézem miközben a gyerek a meséket nézi pl Sam a tűzolto, vagy calliou stb, a mesékben is mindig történik valami, élet van, de én hogyan csináljak hasonlot a gyerekemnek?

Alapbol munka után esténként ami itthon megy kb olyan mintha lemerült elem lenne mindenben, játszunk, vacsi fürdés, hétvégente játszoter, rendezvények, most a husvét jön, de az egész mégcsak meg sem közeliti a meséket vagy az én gyerekkoromat. A család, tesom, rokonok, nagyis nyaralások, topartozás, kutyákkal versenyfutás (a farmon 5 kutya volt németjuhászok, kuvaszok) stb adják a gyerekkoromat.

Mig eddig az én gyermekem élményei: gyereknap évente (beülhetett tűzoltoba,mentőbe), strand (pisis gyerekmedence csuszdával), 3 évente balaton, unalmas játszoter, néha egy macskasimogatás, 3 évente cirkusz, nincs nagyi nyáriszünetre, sem teso, se farm, alapvetően nincs élet sem.

Redukálódó ágba született, szoval felmenőknék sok testvér, nagy család, leszármazottak kis család, rokonság, unoka dédunoka pedig már egyedül és rokonok nélküli. Aki van egy két rokona gyerekekkel, olyan messze élnek hogy rokonnak se minősülnek már mert joformán nincs kapcsolat.

Elnézem a gyereket, ahogy a mesét nézi, és megyünk aludni, eléneklünk pár altatodalt és a malom, a malom vár minden nap és héten.

Anno még próbálkoztam erőlködni, épitsünk együtt es menjünk sárkányt eregetni, emelgettem kosárpalánkhoz, tanitgattam táncolni, de mindez semmi, nem olyan, csak szánalmas probálkozások, sehol nem fedi le az én gyerekkorom .

2018. márc. 27. 08:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi is panelben éltünk, de soha nem gondoltam, hogy szurkek lennének a napjai a gyerekemnek. Hétvégenként mindig mentünk valahova ha jó idő volt. Volt hogy csak a közeli játszótérre, volt hogy másik városba. Ilyenkor reggel együtt csináltunk magunknak szendvicseket, innivalót, tettünk el plédet, játékokat és mentünk. Egy időben minden vasárnap másik játszótérre mentünk, körbe jártuk az összeset a városban. Ha esett, de nem volt nagyon rossz idő, ugraltunk a pocsolyában. Kavicsot gyujtottunk, faágakat, azoknnol építkeztünk. Rossz időben festettünk, agyagoztunk, mindig kitaláltunk valamit.
2018. márc. 27. 10:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
De mi az hogy "anno probalkoztal" sarkanyt eregetni? Mi az hogy anno amikor eleve 3 eves a gyereked??? Ne csodalkozz hogy 2 evesen nem erdekelte a sarkany meg kosarpalank...
2018. márc. 27. 12:02
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el a válaszokat, de nekem az az érzésem, hogy inkább nosztalgiáznál és hiányzik a saját gyerekkorod. Ez már nem az a világ, pedig én sem vagyok még hű de idős (25), de rengeteg minden változott és mi is. Mi minden nap kaptunk valami nasit, de egy dolgot pl egy túrórudit. Még 2 éves sincs a fiam, de dugig van tejszelettel, túró rudival, joghurttal, krémtúróval a hűtő. Nekünk ez érték lett volna régen, neki már nem lesz az. Nagybatyámnak rengeteg állata van, vidéken élünk. El szoktam vinni a fiamat, hogy megnézze őket, de nem mondhatnám, hogy nagy hatással vannak rá az állatok. Ne keseregj, szeresd ennyit tehetsz, neki az lesz a tökéletes gyerekkor amit megél. Ez egy kicsit kényelmesebb világ, de ez van. Nekünk a "diákmunka" a meggyszedés volt, a mostani tizenévesek üzletekben pakolnak árut meg telefonokat intéznek, a gyerekeinknek meg már ki tudja mi lesz. Remélem érted mire gondolok!
2018. márc. 27. 13:34
 14/15 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de te vagy besavanyodva. A jelenlegi hozzáállásoddal, vidéken azon problémáznál, mennyire unalmas az élet, semmi szórakozási vagy programlehetőség nincs a közelben.

A gyerekek sokkal szinesebben látják a világot. Hobbi, háziállat pedig ugyanúgy lehet. Egy játszóterezés vagy nagyobb séta ugyanúgy lehet élmény a gyereknek, még akkor is ha neked unalmasnak tűnik.

Állva biciklizés és hasonló csínyek nálatok is lesznek nagyobb korában, ne aggódj. Talán még cifrábbakat is fog csinálni. Egyébként anyukád mit szólt amikor megtudta, hogy a rendőr kergetett benneteket? Biztos nem volt felhőtlenül boldog. Felnőttél és más szemszögből látod a dolgokat.

Térképet nyugodtan rajzolhatsz, ha nem igazodik el rajta, akkor majd segítessz neki.

2018. márc. 27. 14:25
 15/15 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez van csak nem panelban, és kistesója van, kisbaba még. Nagyik nincsenek, rokonok se nagyon. Az én gyerekkorom csodás volt. És az én gyerekeimé is az, csak teljesen máshogy. Amit anno tesómmal játszottunk, azt remekül tudom a lányommal játszani, csodás a kapcsolatunk. Rengeteget nevetünk, játszunk, beszélgetünk. 4 éves. Nekik még varázslatos az egész világ. Menjetek, parkban kergessetek pillangót, etessetek madarat, stb. Neked nem lesz olyan élvezetes mint régen volt, de neki igen. És pont úgy fog rá emlékezni, ahogy te a saját gyerekkorodra.
2018. márc. 28. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!