Ha megüt a gyerek visszaadod?
Nem ütöm vissza, hiszen azzal csak erősíteném benne a negatív viselkedési mintát.
Nem is gyakran fordult ez elő, 5,5 éves.
Ha ilyen történik, értelmesen meg lehet beszélni vele a dolgokat.
Nem óvodás vagyok, hanem felnőtt,így nem adom vissza. Viszont nem engedem, hogy megüssön, megállítom ha van rá alkalom, ha már lekéstem, akkor is lefogom a kezét és elmondom, hogy a nem verekszünk, mert ez fáj a másiknak es buta dolog.
Szerintem a szülő példával nevel. Azt a példát nem akarom mutatni, hogy ütögetjük egymást.
"Szia. igen vissza adom! Ha nem teszem megteszi máskor is,mások elött,,Egy gyereket nevelni kell ha minden megvan engedve nincsenek szabályok mien felnőtt lessz..."
Ezzel azt a példát mutatod, hogy a fizikai agresszió elfogadható. Azt próbáltad már, hogy kitérsz az ütés elől, majd elmagyarázod neki, hogy ez miért helytelen?
A visszaütéssel csak erősíted benne a viselkedési mintát: "Feszült vagy? Üss!"
Mutass neki más lehetőséget is. Ráadásul erőfölénnyel visszaélve gyereket verni nem szép dolog...
Nem, nem adom vissza.
1. Erôfölényben vagyok, az én ütésem jobban fájna neki, mint az övé nekem
2. Csipkebokor vesszô
3. Ha megütöm, akkor azt tanulja meg, hogy a problémákat erôszakkal oldjuk meg
Most 4 éves a fiam, nem verekszik.
2 gyerekem van, 8 és 2,5 éves. Egyiknek sem adtam vissza. Megállítom a kezét, ès elmondom, hogy nem szabad. Vagy ha már megütött (nem jellemző), akkor ismelmondom, hogy nem szabad. A kicsi ütögette a nagyot, amikor nem hagyott neki valamit, akkor is azt tanítottam a nagynak, hogy nem szabad visszaadni.
El nem tudom képzelni, hogy egy felnőtt embert mi visz rá arra, hogy visszaüssön egy gyereknek. Óvodás módszer, az agresszió agressziót szül, harmadszor ha én megütném, azt tanítanám, hogy szabad ütögetni, hisz utánzással tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!