Mit tudok csinálni? Zavar hogy bántják az oviban.
Férjem is beszéli viszonylagosan a magyart és néhányan tényleg példát vehetnének róla, hogy bánik az emberekkel, nekem kalapot le előtte meg a családja előtt is ilyen szempontból!
Azért ebbe van, mert kétnyelvű és így van kalkulálva a menetidő hogy az oviba is beérjünk, Budapest másik felébe hurcolni sajnos nehéz lenne, és az angolt itt viszont nagyon színvonalasan tanulhatja ezért is esett erre a választás, a pénzt nyílván megoldom és visszakérem ha csak a kivétel marad, de nem szeretném innen kivenni, viszint hogy rosszul érzi magát az sem igazán telít el boldogsággal, de a legjobbat szeretném neki.
Más gyerekről szintén tudok aki külföldi bár ő vagy francia vagy holland, szóval rajta nem ütközik ki a sötétebb bőr , gondolom ezért nem piszkálják, az apja nemrég hozta haza ma oviból és az egyik kisgyerek azt mondta rá azért hívják így mert apukája szerint sok a közös bennük a c*gányokkal szóval a gyerek is az. :(
Még annyit, hogy kisfiam másfél éve jár óvodába, tehát hasonló korú a tiédhez.
Jár egy-két cigánygyerek is a csoportba. Kisfiam nem gúnyolja őket, mivel azt sem tudja, miről lehet egy cigányt felismerni, tehát azt sem tudja, hogy ők egyáltalán cigányok. Továbbá azt sem tudja, hogy ha valaki cigány, akkor mi a baja az átlagembernek vele (megj.: az itteni cigányokkal egyébként nincs gond). Tehát a "cigány" szónak még csak pejoratív kicsengése sincs benne.
Pedig még csak azt sem mondanám, hogy itthon mindig polkorrekt módon beszélek róluk. :DDD
Ezek után alaposan megdöbbentett, hogy valaki 3-4 évesen már bőrszín szerint kategorizálja az embereket és a cigányokhoz hasonlóakat ab ovo utálja.
A nevekről még egy kis adalék: nemrég vizsgáztattam, és láttam a jegyzéken, hogy az egyik hölgynek a neve Oláh Cintia Ágnes. A végén négyszemközt megkérdeztem a tanfolyam szervezőjét, hogy melyik hölgy volt az (én ui. csak szóbeliztettem, az adminisztrációval semmit sem kellett foglalkoznom). Elmondta. Nem cigány volt, hanem egy szőke, kék szemű, kifejezetten fehér bőrű hölgy. Elgondolkodtam, hogy pl. egy álláspályázaton mekkora hátrányban lehet ez a hölgy, mert kézbe veszik az önéletrajzát és máris cigánynak gondolják.
Bocsánat hogy ide rakom ki csak többen is kértékk hogy mutassak képet mennyire látszik rajta a különbség a többiekhez képest. Szerintem mondjuk néhanapján semennyire :
A 14-es válaszolónál van a pont. Szerintem ezt a problémát több oldalról kell vizsgálni. Az biztos, hogy az óvónők nem értik a szakmájukat. A gyerekek közül pedig a sutyerákok csúfolják a másikat. Érdemes megvizsgálni azon kölkök családi hátterét, akik csúfolják a Te fiadat. Meg fogsz lepődni. Amilyen minta van otthon, azt viszi be a gyerek az óvodába, iskolába, munkahelyre. Azt tudom tanácsolni, hogy a lakóhelyhez legközelebbi állam óvodába kellene beíratni a gyereket, ha az megfelel számotokra. Egy forintot nem érdemes ilyen magán óvodáért kiadni.
Át tudom érezni a gyerek helyzetét. Engem is bántottak, csúfoltak általános iskolás koromban a túlművelt kölkök. Bocsánat a csúnya beszédért, de máshogy nem lehet nevezni az ilyen kölköket, és a szüleiket. Azzal nincsenek tisztában, hogy egy gyerekben milyen mély lelki sebet tudnak ezzel a "kis viccelődéssel" okozni. Az ilyen kis brahik kihathatnak a gyerek/felnőtt egész életére, párkapcsolatára, világlátására stb.
Egy ilyen helyzetben nehéz okosnak lenni. Azt tudom tanácsolni, hogy próbálkozni kell többféle megoldási lehetőséggel és a sok erőbefektetés előbb-utóbb meghozza az eredményét. ....de a gyereket én kivenném onnan és a legegyszerűbb állami óvodába vinném, mert az is ér annyit, hanem többet, mint a neves "csúfolódós" óvoda.
Ilyen kis korban simán meg lehetne a gyermek nevét pl.: Zoltánra vagy hasonló hangzású névre változtatni. Fel sem tűnne a környezet számára, hogy most Zorán vagy Zolika vagy Zozóka vagy akármilyen más hasonló hangzású neve van a kis srácnak. Meg kell próbálni minél kevesebb támadási felületet adni a sutyerákoknak.
Bár az ilyen embereknek mindegy, hogy a bőrszín, a személy neve, az orrforma, fülforma vagy egyéb más okok miatt csúfolódnak, őnekik az a lényeg, hogy energiát szívjanak el a másik embertől, és bántsák a másikat. Nekik ez az egyetlen dolog, amivel ki tudják mutatni, hogy ők is "léteznek". Bár sok hasznot nem hoznak a társadalom számára, amíg rá nem ébresztik őket, hogy mekkora senkik. Az ilyen egyéneknek maximum 2-es van az ellenőrzőjükben. Tapasztalat. Ezt is megmondhatod a fiadnak, hogy: "kisfiam lehet, hogy te kurd vagy, de akkor is 100-szorta különb vagy mint XY, akinek fehér a bőre, csak a lelke sötét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!