Milyen trükkel vegyem rá az 1 évesem, hogy egész gyümölcsöket egyen?
A fiamnak megvannak a maga szokásai. Például, hogy a banánt csak is kézből eszi meg, karikázva, csíkozva nem.
Viszont az alma és más keményebb gyümölcsök... Ha rudacskákra vágom, ha karikára, ha lereszelem nagy lyukú reszelővel, ha egészben adom oda neki, sehogy se kóstolja meg. Ahogy meglátja héjjal vagy héj nélkül ezeket (nem is értem hogy ismeri fel 5 méterről), egyből elfordul, hogy nem kéri.
Igyekszem gyümölcs falatkákat adni neki, amiket kézzel is tudna csipegetni, de a banánon kívül semmit se akar megenni. Tényleg semmit. Se saját kézzel se az én kezemből.
Bezzeg ha bele van turmixolva a joghurtba, akkor nincs gond. De magától a kész gyümölcs látványától elszalad. Pedig örülnék ha elhagyhatnánk a turmixot.. Hiszen már rág és meg tudná enni ezeket "nyersen" is.. Van egy csomó fagyasztott málnánk is..
Van ötletetek?
Akkor se kéri, ha ti eszitek?
Az enyém pont 12 hónapos. Mindent kinéz a szánkból, mindent meg kell kóstolnia, amit mi eszünk. Nincs finomabb, mint a tesók kajája.
Esetleg csinálj turmixot! Pl. alma egy kevés nyers répával, kis vízzel. Alma-banán. Narancslé frissen facsarva. Szívószállal tud inni? Úgy lehet, hogy jobban élvezi.
Kubunak is vannak ilyen zacskós gyümölcspépei. Esetleg azt próbáltad?
Vagy vegyesen adni? Kis tányérban alma, sajt, sonka, hátha úgy szimpatikus lesz.
A nagyfiam még be kellett csapni: leturmixoltam a gyümölcsöt és joghurtos dobozban adtam oda. ;)
Vásárláskor besétálni vele a gyümölcs osztályra? Hátha lesz olyan, ami tetszik neki és meg akarja próbálni.
Más ötletem hirtelen nincs. :(
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Szívószállal megissza a turmixot, így biztos nem az ízzel van a gond.
Hát akkor még várok és addig is próbálkozok..
Ez nem az én oldalamról jön.. Én direkt mindenkit felpontoztam.
Nekem hasznos mind.
Szia! Elfogadja már az egész gyümölcsöt?
Az én nagyobb fiam sem ette nagyon sokáig, kb 2 éves lehetett amikor azt látta, hogy az apja fölszeletelte az almát és úgy ette, akkor azonnal ment megkóstolni, de tőlem továbbra sem fogadta el úgy. De nem paráztam végülis gyümölcsöt evett, egyben vagy pürésítve szerintem olyan mindegy! Már 5 éves, de gyakran kér még mindig pürét, mert szereti, meg is mondja mit szeretne bele :) Egyébként én is jobban szeretem úgy pl az almát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!