Baba betegség? Mit tegyek?
Az álmosság, aluszékonyság a kiszáradás egyik jele. Ha nem fogad el semmit azonnal kórház és infúzió!
Ha szokott még szopizni akkor próbáld szoptatni is ha elfogadja a cicit.
Elottem szolokhoz csatlakozom.
Rehidralo folyadekok, ill. 10 percenkent egy kanalnyi folyadekbevitel eroltetese ilyenkor a minimum. Ha ennyi sem all meg benne, mindent kihany, eleve nem altatgatni kell, hanem surgosen dokihoz vinni.
A Nagyobbik problema, hogy nem Iszik ill. kisebbik, egy ideig, hogy nem eszik es nem az altatas.
???
Elvittetek korhazba? Iszik?
Mi is most estünk át a hányós-hasmenéses víruson, köztünk a 15 hónapos lányom is.
Nagyon fontos a folyadék!! Apránként, esetleg kanállal, sűrűn kínálva, erőltetve! Főzz neki baba teát, hátha azt szivesebben megissza. Ha konkrétan semmit nem iszik, akkor ügyelet! Egy ilyen kicsi gyerek nagyon könnyen kiszárad.
Az, hogy nem eszik, nem baj. Ilyenkor amúgy is diétázni kell egy picit. Az én lányom is 3napig csak kekszet meg ropit evett, kis főtt krumplit, semmi mást nem fogadott el, de a gyerekorvos mondta is, hogy nem baj, ne erőltessem, viszont az ivást annál inkább! Teát főztem neki, cukrot is raktam bele, azt szívesebben megitta, mint a vizet. Tejet/tápszert ilyenkor nem baj, ha nem iszik, mert az nem jó a gyomrának. A lányom is sugárban hányta ki a tejet, ahogy megitta.
Esetleg ha van deadalonetta kúpotok otthon, azt adhatsz neki hányás ellen, meg aludni is tudna tőle, bár hasmenés esetén ugye félő, hogy nem marad bent.
Valami hasfogót is lehetne adni, smecta például.
Az alvás is fontos, mert úgy piheni ki a betegséget, de a legfontosabb az ivás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!