Ez mi lehetett? Megijedtem.
Lányom 8 éves, belecsúsztunk egy betegségbe (fáj a feje, torka, láz nincs), hétfőn tervezem vinni orvoshoz.
Most hajnalban viszont felkelt, és szólt, hogy nagyon rosszul van, remeg, nehezen kap levegőt, veri a víz. Fájni nem fájt semmije, láz szintén nem volt.
És mondta, hogy nem akar egyedül lenni. Visszaaludt.
2 óra múlva semmi baja nem volt.
Először a betegséggel gondoltam, hogy összefüggésben van.
De tegnap itt volt egy rokonunk, és azt mondta reggel a lányom, hogy nem bírja a jelenlétét (régebben is mondta, csak most hosszú ideig nem is találkoztunk ezzel a rokonnal), és inkább lefeküdt aludni.
Ez a rosszullét lehet pszichés alapon? Ilyen nem volt még, de régebben pl ha ideges volt, vagy izgult, eleredt az orra vére, + az ovit is úgy kezdtük el, hogy minden reggel cirkusz, hogy nem akar menni, aztán hányt. (Nem volt beteg.)
Nem szeretnék kioktatást, csak ha valakinek van hasonló tapasztalat, megoszthatná + mit tudunk vele kezdeni.
Ennyi idősen pánikbetegség lehet, vagy mi állhat a háttérben...
Tudta, hogy menni fog a rokon? Lehet a rokon csinálta valamit és azért pánikolt.
De az is lehet, hogy rosszat álmodott. Az én 1,5 évesem is csinált olyat, hogy felriadt, remegett és sírt.
Erre gyanakszom, viszont ami megkönnyíti a helyzetet, hogy legalább elmondta konkrétan.
Gyermekpszichológushoz kell bármi háziorvosi javaslat, vagy elég felkeresnem egyet és bejelentkezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!