Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden kisgyermek birtokolni...

Minden kisgyermek birtokolni akarja a játékait?

Figyelt kérdés

A játszótéren azt tapasztalom, hogy MINDEN gyermek elveszi a másik játékát és nem is akarja visszaadni, csak hiszti árán. Ez nálatok is így van?

Az én kisfiammal egyidős babák is ilyenek, de az én fiam mindenkinek odaad mindent, sőt hiszti esetén odamegy a gyerekekhez és odaadja nekik a sajátját.

Ilyen marad a fiam vagy ő is meg fog változni?

Tapasztalaitok mi erről?

Köszönöm a válaszokat

2010. jún. 7. 23:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen,szerintem o is meg fog változni.Mennyi idos egyébként?Az én kislányom is nagyon jószívu volt,de pár hete megváltozott,nagyon félti a játékait,most 20 hónapos.
2010. jún. 7. 23:27
 2/10 A kérdező kommentje:
17 hónapos. Csak a már vele egyidősek is "birtoklósak" és fura, hogy ő pedig nem.
2010. jún. 7. 23:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Az énérzet kialakulása körüli időben jelenik meg a gyerekekben a birtoklás tudata. A fiad még nagyon kicsi. Eljön még az ő életében is az "ENYÉMENYÉMENYÉM" korszak.:)
2010. jún. 8. 00:09
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

ha a sajátját akarja birtokolni, az természetes.

azonban ha máséra is úgy tekint, mint a sajátjára, hááát...

nyilván elég elkényeztetett kisgyerek lehet.

egyszerűen vedd el tőle, ha a te gyereked szeretne vele játszani, vagy már készültök haza, ne foglalkozz a hisztijével.

2010. jún. 8. 00:26
 5/10 anonim ***** válasza:
[link] A birtoklási vágy az én-tudat egyik első lépcsője. Semmi baj nincs azzal, hog a gyerekek a sajátjukat nem szívesen osztják meg másokkal! Egyébként sak szét kell nézni egy bölcsiben, kiscsoportban, meglátod, hogy rengeteg egyforma játék van, mert a gyerekek igazán még nem tudnak együtt játszani, de szívesen játszanak egymás mellett egyforma játékkal. Azt sem értem, hogy miért lenne az baj, hogy pl. játszótéren "megtetszik" neki egy játék és azt elveszi.... ők még nem tudják, mi is pontosan az, hogy az másé... ha tetszik elveszi.. hisz még vagy nem is tudják elkérni a másiktól vagy nem alakultak ki náluk a szociális viselkedés alapjai.. az majd kb. 3 éves kor körül fog.
2010. jún. 8. 08:18
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy baj, hogy megtetszik neki a másé, hanem azt, hogy minden kisgyermek ilyen, de az én fiam minden odaad mindenkinek. Odanyújtja a játékát, a másik kezébe nyomja a labdát, ha valaki kiveszi a kezéből a játékot, akkor sem sértődik meg. És a vele teljesen egykorúak is ilyenek. Nekem a kisfiam viselkedése furcsa a többiekéhez képest.
2010. jún. 8. 13:02
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Mert az anyja nem tanitja meg,hogy meg kell osztani a dolgokat,hacsak egy rövid idöre is!

Feláll a ször a hátamon,amikor ilyet látok.

Ezt én nem engedem meg a gyerekeimnek4

2010. jún. 8. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:

szia, majd pár hét és leesik az állad hogy hiszitizk , amikor elvesznek tőle vmalamit! :)

az én kislnyom is ilyen kis jószívű anygal volt oylan 16 hós koráig, aztán....próbáljon meg valaki elvenni tőle valamit. na azt nem! :))

ne aggódj, nálatok is eljön majd ez, ez normálsi fejlődésilápcsőfk. még sokáig lesz, hogy mivel az ilyen kicsiknek a világ erősen énközpontű, azt gondolják, az övék az csak az övék. később valóban gond, ha nem tanítják meg nekik, hogy ne legyenek önzők, de az még odébb van, hogy meg is értésk. lehet bátorítani, hogy add oda neki kicsit, hadd játsszon vele, még ha látszólag nem is érsz el bele semmit, mert üvölt és nem adja, akkor is szép lassan beépül. mint ahogy arra is csak később lesznek képesek, hogy együtt játsszanak ne csak egymás mellett.

2010. jún. 8. 21:44
 9/10 anonim ***** válasza:
30%

szerintem a kisfiadnak elég erősen fejlet szociális érzékkel rendelkezik, már most látszik, hogy jószívűbb, kedvesebb, mint a vele egykorúak. biztosan lesz érzéke az ilyen pályákhoz, pl. nagyon jó, lelkiismeretes orvos válna belőle.

(persze lehet, hogy még egy-két másik társa is jólelkű lesz, csak ők elmaradnak a fejlődésben hozzá képest most még)

ez nem hiba, csak majd később magyarázd el neki, hogy ne legyen mindig ilyen, mert kihasználhatják. de erre úgyis rájön előbb-utóbb.

2010. jún. 8. 23:01
 10/10 anonim ***** válasza:
fejlet = fejlett
2010. jún. 8. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!