Szülők! Ti mennyire tartjátok helyesnek, hogy ennyire be legyen szabályozva az étkezés?
A gyerekeim (7 éves fiú, 10 éves lány) a hétvégét a nővéremnél töltötték, az unokatestvérekkel.
Azt mondták, hogy jól érezték magukat, egyedül az evéssel voltak problémáik.
A nővéreméknél ugyanis szigorú étkezési rend van. Hétvégeken reggeli 9-kor, ebéd fél 1-kor, vacsora pedig este fél 7-kor van. Ebéd után kapnak egy kevés édességet, a nap többi részében az evés pedig meg van tiltva, ha valaki éhes, teát kap csak.
Ebédnél cukorborsófőzelék volt, amit a fiam nem szeret, de a nagynénje azt mondta, hogy ilyen nincs hogy valamit nem szeret, mindent meg kell enni, ne válogasson, nem kap mást. A lányom pedig véletlenül túl sokat szedett magának, nem bírta megenni. Rá pedig azért szólt, hogy náluk nem szabad meghagyni az ételt, mindent meg kell enni, ami a tányérban van. Végül nagy nehezen le is küzdötte az egészet.
Vacsoránál a fiam éhes volt, mivel keveset evett ebédre. De hiába kért, nem kapott, több tejbegrízt, merthogy elrontja a gyomrát, és rosszul fog aludni. A lányom pedig nem volt éhes, a sok ebéd miatt. Neki pedig azt mondta a nővérem, hogy jól gondolja meg, mert ha kihagyja a vacsorát, később már nem ehet, náluk nincs olyan, hogy este 9-kor áll még neki enni valaki.
Mivel most először volt olyan, hogy a gyerekek nélkülünk töltötték náluk a hétvégét, ezért ezekről a dolgokról eddig nem tudtam, de most eléggé meglepett a dolog.
Szülők ti hogy álltok ezzel? Mennyire szabályozzátok otthon a gyerekeitek étkezéseit?
Nálunk se nagyon van rendszer.Apa 4 műszakban jár dolgozni, lehetetlen hozzá igazodni, de ő se tud hozzánk.A lányom fél 8tól 4ig suliban.A kicsinek 8hós van rendszere őt nagyjából egy időben etetem.Én eszek ha ő hagy.
Hétvége dettó, páromnak ugye folyamatos a műszak, lányom hétvégente megy az apjához.
Legnagyobb akarattal sem tudnám leültetni egyidőben enni a családot.De ahogy a kérdésben írva van, ugy nem is szeretném.
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz! :)
Én is borzasztóan merevnek, és túlszabályozottnak tartom ezt a dolgot.
Egyébként pár hete a nővérem gyerekei voltak nálunk ugyanígy hétvégére. Emlékszem, hogy pont meghallottam, amikor a lányom ment be a szobába egy zacskó gumicukorral, és megkínálta az unokatesóit, és ők csodálkozva kérdezték:
- Anyukád nem lesz mérges érte, hogy vacsora után még eszünk?
Mondtam nekik, hogy dehogy vagyok mérges, egyenek csak. Meg főétkezéseknél is mindig megkérdezték, hogy szedhetnek-e még ha ízlik?
Eléggé furcsálltam ezt, de fogalmam sem volt, hogy náluk milyen rendszer van, de most már értem a kérdést. Egyébként amikor családostól megyünk vendégségbe a nővéremékhez, akkor nincs ez a szigor, lazábban fogja fel az evést.
Ettől eltekintve viszont a gyerekek jól érezték magukat náluk, szóval fogok beszélni a nővéremmel, hogy a gyerekek szeretnének még menni, de vannak bizonyos feltételeim ezzel kapcsolatban.
Rendszeresség kell, de ez már beteges. Nem ad neki, ha éhes marad, csak mert moslékot főzött. Miért nem főzött 2-őt, és akkor ha az egyiket nem eszi, akkor ott a másik. Meg mi az, hogy enne, és nem ad többet, mert elrontja a gyomrát? Az nem rontja el a gyomrát, ha magába erőlteti azt a mennyiséget, amit nem tud megenni, vagy magába erőlteti azt a moslékot, pedig a szervezete ellenkezik ellene, mert mondjuk túl zsíros/cukros/fűszeres stb.?
Nem normális család. Ha legközelebb vendégül látnánk őket, a legutáltabb kaját raknám elé, és ha nem enne, akkor nem kínálnám mással, bírja ki fél napig, aztán meg kapna két merőkanál levest, de többet nem, nehogy elrontsa a gyomrát.
Úr Isten, de beteg. Ez most rendesen feb-szta az agyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!