Bölcsődében vagy óvódában érdemesebb gondolkodnunk?
Márciusban lesz a kisfiam 3 éves (03.31.), jelenleg bölcsibe jár.
Nem szobatiszta, a beszédét többnyire nem értik "idegenek", bár én egy ideje igyekszem tudatosan beszélgetni vele és figyelni, hogy érthető-e.
Én megértem többnyire. Idejön hozzám például, hogy nem tud aludni, hív lefeküdni, bejön a fürdőbe, hogy megkérdezze fürdök-e, elmeséli ha elesett ...
Viszont van olyan, hogy olyan dolgot mond, ami nem úgy van: nem kapott enni a bölcsibe, a kezét én vágtam el (játék hasította fel)... Viszont ovi csak szeptembetől kezdődne neki. Nem tudom, hogy lenne a jobb. A bölcsiben szeretnék, ha maradna. Szerintük jobb neki ott, mert pici (90 cm alatti, 12 kg), az oviban pedig sok a gyerek egy csoportban.
Most olvasom vissza. Még mindig nem tiszta a kérdés: most fél évről beszélünk, vagy 1,5 évről???
Azt kérdezed 3 évesen maradjon-e bölcsis, és csak 4,5 évesen menyjen oviba?
Erre azt mondom ne!
Én szeptembertől óvodába iratnám.
A bölcsiben már nem lesz megfelelő társasága és csak visszafognák a kicsik.
Egyértelműen most szeptemberben menjen oviba.
Gondolod az jó lenne, ha 4,5 évesen a 2 évesek között lenne???
Vagy inkább megtanulna öltözni, stb? Mert én is féltem a vegyes csoporttól, de pozitívan csalódtam. Sokat tanult a nagyoktól.
Mindenképpen idén szeptemberben adnám be.
155 cm vagyok.... a lányom is a koránál kisebb... a fiam se maradt ki. :)
Csak kissé aggódok, hogy mi a jó döntés. Szeretnék jó döntést hozni.
köszönöm a válaszokat.
4-es vagyok.
Ezek szerint én is félreértettem. Én is azt hittem, hogy két lehetőség között vacillálsz: ahogy betölti a 3-at, oviba adod, vagy szeptemberben (3,5 évesen) megy oviba, addig marad a bölcsiben.
De így már értem. Ahogy írtam, a fiammal pont ugyanígy tettünk. Április 3-án töltötte a 3-at, beírattam az oviba, és szeptemberben (3,5 évesen) el is kezdte. Bár Ő 2 éves korától szobatiszta, és beszélni is a 2. szülinapja után kezdett, hamar tisztult a beszéde. Viszont valóban 3,5 évesen már semmi keresnivalója nem lett volna a kétévesek között.
4,5 évesen pedig már kifejezetten túlkoros lenne a bölcsihez. És egyébként kötelező is lenne oviba adnod, hiszen augusztus 31-ig betölti a 3-at, tehát oviköteles lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!