Egyik akar kistesót, a másik nem, ez a korkülönbség miatt lehet?
Babát szeretnénk, 3. lenne.
Nagyfiam 5 és fél éves örülne neki, azt mondja segít majd megetetni, pelenkázni, vigyázni rá :) Az öccsét is nagyon szereti pátyolgatni, vele nem lesz gond.
A kicsi 4 éves és ő azt mondja, nem kell baba, mérges lesz mikor szóba kerül. Ő a nagyra is féltékeny, mikor az ölembe ül pl. ő is egyből odafurakszik, ha apával összebújunk egyből kitalálja, hogy szomjas, pisilnie kell, bármi csak vele foglalkozzak... Ő nehezebb eset.
Hogyan lehetne segíteni őt az elfogadásban? Vagy mire megszületne úgyis megszokná a gondolatot?
Szerintem kistesó kérdést nem kellene a gyerekekkel megvitatni.Az talán már más dolog, hogy ha az 5-iket akarjátok, de 3-ik gyerek még bele kell férjen a többi gyereknek.
A kicsi ezzel középsö gyerek lesz, azt mondják a legnehezebb a középsö gyereknek. Szerintem elég szakirodalom létezik testvér kérdésröl, akár a neten is, olvassgass erröl szakértöket...
Nyilván nem vele tárgyalim meg, de a lelkivilágát igenis úgyérzem figyelembe kell venni. Ezért kérdezem mivel segíthetem az elfogadást?
A szakirodalom mellett pedig személyes példákis érdekelnének kinél, hogy alakult, ha colt ilyen testvér. Mi pl 3-an voltunk és a középső igényelte pont a legkevesebb foglalkozást, ő jobban szeretett egyedül lenni és én (a legkisebb) voltam olyan, mint az én kisebb fiam :)
Annyira egyértelmű: az emberek személyisege nem egyforma.
A gyerekeké sem. A nagy azt látja hogy jajdejó lesz egy baba akiről segít gondoskodni, a kisebb meg azt hogy vetélytars erkezne.
Gondolj bele: a felnőttek közt is valaki 4-4-5 gyerekik meg sem áll, más meg egyet sem akar mert az kényelmetlen vagy épp nem látja a jó oldalát, stb.
Megszokja, mert meg kell neki.
Amúgy sem kell kikérni a véleményüket, mert nem kompatilbilisek benne és úgyis változik még havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!