Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyik akar kistesót, a másik...

Egyik akar kistesót, a másik nem, ez a korkülönbség miatt lehet?

Figyelt kérdés

Babát szeretnénk, 3. lenne.

Nagyfiam 5 és fél éves örülne neki, azt mondja segít majd megetetni, pelenkázni, vigyázni rá :) Az öccsét is nagyon szereti pátyolgatni, vele nem lesz gond.

A kicsi 4 éves és ő azt mondja, nem kell baba, mérges lesz mikor szóba kerül. Ő a nagyra is féltékeny, mikor az ölembe ül pl. ő is egyből odafurakszik, ha apával összebújunk egyből kitalálja, hogy szomjas, pisilnie kell, bármi csak vele foglalkozzak... Ő nehezebb eset.

Hogyan lehetne segíteni őt az elfogadásban? Vagy mire megszületne úgyis megszokná a gondolatot?

2018. jan. 27. 07:15
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem kistesó kérdést nem kellene a gyerekekkel megvitatni.Az talán már más dolog, hogy ha az 5-iket akarjátok, de 3-ik gyerek még bele kell férjen a többi gyereknek.

A kicsi ezzel középsö gyerek lesz, azt mondják a legnehezebb a középsö gyereknek. Szerintem elég szakirodalom létezik testvér kérdésröl, akár a neten is, olvassgass erröl szakértöket...

2018. jan. 27. 07:31
 2/10 A kérdező kommentje:

Nyilván nem vele tárgyalim meg, de a lelkivilágát igenis úgyérzem figyelembe kell venni. Ezért kérdezem mivel segíthetem az elfogadást?

A szakirodalom mellett pedig személyes példákis érdekelnének kinél, hogy alakult, ha colt ilyen testvér. Mi pl 3-an voltunk és a középső igényelte pont a legkevesebb foglalkozást, ő jobban szeretett egyedül lenni és én (a legkisebb) voltam olyan, mint az én kisebb fiam :)

2018. jan. 27. 07:38
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Mi hárman vagyunk testvérek, én vagy a legkisebb. Nővérem, aki középső gyermek, hasonlóan viselkedett ahogy a te 4 évesed (ő is ennyi idős volt). Még nagyszüleinknél is próbálta benyalni magát, hogy hátha lebeszélik anyaékat a kistesóról. :D Mai napig emlegetik, mennyire nem akarta, hogy jöjjek. Miután megszülettem, valami megváltozott benne, és egyáltalán nem volt féltékeny, későbbiekben sem emlékszem olyan esetre, ahol kijött volt ez a probléma. Azota pedig ő a legjobb barátnőm. Szóval ez is egy forgatókönyv. Elég gyakori a kezdeti tiltakozás, de egy idő után minden rendeződik. Én nem nagyon hallottam még olyat, ahol idősebb korban ebből gond lenne.
2018. jan. 27. 08:07
 4/10 anonim ***** válasza:
73%

Annyira egyértelmű: az emberek személyisege nem egyforma.

A gyerekeké sem. A nagy azt látja hogy jajdejó lesz egy baba akiről segít gondoskodni, a kisebb meg azt hogy vetélytars erkezne.

Gondolj bele: a felnőttek közt is valaki 4-4-5 gyerekik meg sem áll, más meg egyet sem akar mert az kényelmetlen vagy épp nem látja a jó oldalát, stb.

2018. jan. 27. 09:37
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
*3-4-5
2018. jan. 27. 09:37
 6/10 A kérdező kommentje:
De akkor mondjam neki sokat, hogy milyen jó lesz, hogy lesz mégegy tesója, meg ilyesmik, vagy ne és ha azt látja, hogy őt ugyanannyira szeretjük meg ugyanúgy játszunk vele is akkor megbarátkozik? Ti hogy csinálnátok?
2018. jan. 27. 14:26
 7/10 Kitti85 ***** válasza:
28%
Nálunk 3 van jelenleg. A legnagyobb 6 éves a középső 4,5 ők fiúk és a kiscsaj 15 hós. A két fiú szuperül eljátszik együtt, nem voltak féltékenyek arra persze vigyázok hogy a kicsi ne rombolja le a játékaikat. De amúgy én nem mondtam nekik hogy szeretnénk harmadikat hanem amikor terhes lettem mondtam hogy lesz és kész. Most várom a 4. és egyben utolsó babát.
2018. jan. 27. 15:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Megszokja, mert meg kell neki.

Amúgy sem kell kikérni a véleményüket, mert nem kompatilbilisek benne és úgyis változik még havonta.

2018. jan. 28. 14:55
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen az igaz hogy amit egyik héten nem akar a másikon már igen :D
2018. jan. 28. 19:08
 10/10 anonim ***** válasza:
#8 a szó, amit keresel, a "kompetens" :)
2018. jan. 29. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!