Szavakból mikor kezd el mondatokat alkotni a kisgyerek?
16 hónapos múlt a kislányom, elég sok szót mond. Vannak közötte olyanok amik nem annyira érthetők.
Szavakat próbalja ismételni amit mondunk de mondatot nem. Pl Szia és az Apa szót mondja de együtt nem.
Mikor és hogyan kezdte Nektek mondatokba rakni?
Védőnő a 15 hós státuszon kérdezte higy mond el rövid mondatokat...
Szavai amik hibatlanok: apa anya fa fúj szia hinta cipő kesztyű baba cici cica Ezeket hasznalja. Meg állathangok.
Tapasztalatok érdekelnének
A kisfiam másfél éves, most 1-2 hete kezdett el rövid mondatokat is mondani. Olyanokat persze, amiket gyakran hall tőlünk. Pl. Éhes vagyok, kérek vizet, stb.
Második gyerkőc. Ők általában hamarabb tanulnak a nagyobbiktól, a nagyobbik (első baba) később kezdett el beszélni és kb. mindent. Is. :D
hát figyi. a nagyobbik lányom 7 hósan mondta ki az első szavát. 10 hónaposan már 10 állathangott tudott. 1 évesen nagyjából 50 szó volt a szókincse, és alany állítmány tárgy mondatot alkotott (ott a kutya, papa elment tütü) 1,5 évesen már nem számoltam a szavakat viszont bővített mondatokkal folyékonyan beszélt.
a kishúga most 16 hónapos. nagyjából talán 10 szót mond azt is csak én értem. az egyetlen mondatszerűség amit a napokban kibökött hogy "ajjja hammm" :) megmost kezdi a dolgokra hogy anyáé apáé tehát birtokos szerkezetet.
ugyanakkor azt is elmondom hogy a most 3,5 éves nagytesó semmivel sem beszél jobban mint egyéb ovis társai, pontosabban választékosabb és szebb a kiejtése de ettől még nem mondod meg, hogy 1 évesen már mondatokban beszélt.
szóval a gyermeked nincs elkésve, sőt szerintem ez az átlagos, a nagyobbik lányom fiú baráti 1,5-2 évesen kezdtek el egyáltalán szavakat alkotni érthetően (és most már nagyfiúk és ők is nagyon szépen beszélnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!