Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyerekek érdekében csinál...

A gyerekek érdekében csinál ilyet a bíróság?

Figyelt kérdés

Hallottatok már ilyen esetről? Amikor az apáé a ház és az anyának nincs hova menni a gyerekekkel és a bíró a gyerekekre tekintettel "megíteli az anyának " a házat. Tehát, hogy a gyerekeket ne szakítsák ki a megszokott környezetből.

Ilyenkor gondolom az apát nem teszik ki a saját ingatlanából. Meddig lakhat ott így a nő? Hogy működik ez? Arról a férfi dönt ki mehet be a lakásba? Hallott már valaki ilyenről?

2018. jan. 8. 23:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

1,5 es 3,5 eves gyerekekkel mentem el valas utan a kozos lakasbol.tudtam,hogy azt nem tudom fizetni(a torlesztesunk akkor volt 80 ezer+a rezsi)

Sikerult egy garzont kivennem.rezsivel egyutt telen 60 ezerbol megvolt.igaz,hogy maradt kb 10 ezer forintom mert az apjuk akkor nem dolgozott,es nem fizezett gyerektartast de a szuleim es ex anyosom segitettek az elso par honapban mig sikerult osszekapnom magam.reggel es este meg cicizett a kisebb.megis megoldottam.nem eltunk nagylabon,de kijottunk.

En akkor voltam majdnem 22 eves mikor elkoltoztem.hetvegente a piacon langosoztam,hetkoznap pedig egy boltban dolgoztam 8-4 ig.

Ha a nod egy kicsit is talpraesett akkor megoldja.na meg ha van benne akarat persze.

Miert akarod a gyerekeket magadhoz venni?ki vigyazna rajuk mig te kulfoldon dolgozol?ezt is figyelembe veszik am.miert nem probalod tamogatni inkabb a gyerekeid anyjat,hogy ossze tudja kapni magat es a sajat labara allni.

Hany gyerek van?kapja a gyest+csaladit+a gyerektartast.ha emelett csak egy 6 oras munkat is talal akkor egy garzinban mar kihuzhatja mig nagyobbak lesznek a gyerekek es tud normalis munkat talalni.

2018. jan. 9. 06:50
 12/19 anonim ***** válasza:
67%

M8 a francot kezdenél egy kisgyerekkel ha külföldön dolgozol?

Undorítónak találom mikor egy ember tönkre akar tenni egy másikat bármelyik nemről legyen is szó.

Van olyan, hogy nem működik egy kapcsolat.Akkor szépen le kell ülni megbeszélni a szetválást de elsősorban a gyerekek érdekeit nézve.

Köpedelem amit emberek váláskor tudnak csinálni sokszor a gyerekeket használva.

2018. jan. 9. 07:03
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

Esélyed sincs a gyerekekre. Azt nem fogja hagyni a gyámügy, hogy elvidd őket külföldre, itt viszont nincs bejelentett munkahelyed.

Mindenképp az anyának fogják ítélni őket.

Valószínűleg megítéli a bíróság az anyának a lakáshasználatot. Vagyis ugyanígy egy fedél alatt fogtok élni, csak már nem lesztek házasok.

2018. jan. 9. 07:11
 14/19 A kérdező kommentje:

11-es na Ő nem ilyen nő!

Mikor mondtam, hogy ez amit csinál (hosszú hagyjuk)így nem fog tovább menni és el akarok válni. Akkor neki az volt az első, hogy oké, ő nem dolgozik amíg a kicsi 3 éves nem lesz (5/5 nap a húgom vigyáz rá, mert soha nincs otthon, tehát már most is dolgozhatna) és ha a kicsi oviba megy ő akkor sem dolgozni megy, hanem vissza tanulni és kérdeztem, hogy ó és ugyan miből szeretnél megélni, hol szeretnél lakni ha te nem dolgozol csak tanulsz? Válasz, hogy ő innen nem költözik el ( 1 forintot nem tett a házba) és kapja a fizetésem felét a gyerekek után és majd abból ( a fizetésem közel 700 ezer, Magyarországon asszem ilyen 90-110 ezer és ugye ő annak max a 40%-át kapná, de ő ezt nem bírja felfogni ). És Ő ezt el is hiszi, hogy így lesz. Az, hogy Ő elköltözzön, dolgozzon eltartsa magát, az számára elképzelhetetlen.

2018. jan. 9. 12:50
 15/19 A kérdező kommentje:

Itthon van egy cégem amit ha hazaköltöznék felfuttatnék (több milliós árú áll a raktáramban). Meg persze ha elkezdődik a pereskedés hazajövök. De munkám is lenne rögtön, persze nem 700 ezret keresnék, de jól megélnék. Ha mégsem én kapnám a gyerekeket akkor megyek vissza ki és minden hétvégén haza mint eddig.

Amúgy, ha eladnám a házat és én is albérletben élnék mire az egésznek vége vagy akár elkezdődne... akkor mi lenne?

2018. jan. 9. 12:58
 16/19 anonim ***** válasza:
A házasság előtti külön vagyonod a ház? Nem mindegy.
2018. jan. 9. 14:46
 17/19 A kérdező kommentje:
Igen
2018. jan. 9. 14:50
 18/19 anonim ***** válasza:
És az asszonyt a gyerekeiddel hová teszed, amíg albiban élsz, az utcára? Kisgyerekes családot nem olyan egyszerű kipaterolni. Mivel indokolod a bíróság előtt, hogy eladtad a tetőt a fejük fölül, holott erre nem szorultál rá? Szerintem nem venné jól ki magát, a bíróság alapvetően a gyerekek érdekét nézi, nem az anyáét, és nem is a tiédet. Azt meg nehezen hiszem, hogy te bárhol 700 ezret keresel legálisan egy olyan melóval, aminek itthon az ÁTLAGBÉRE 100 ezer Ft.:-)
2018. jan. 9. 16:15
 19/19 A kérdező kommentje:
Itthon egy gyári dolgozó kap 70-80 ezret. Kint osztrákoknál 4-500-at. Egy mosogató is kint kap 350-400 at. Takarító ugyan ez. De egy orvost, ügyvédet, utcaseprőt, fodrászt is megnézhetsz hányszor többet keres kint mint itthon. De amúgy akár indokolt is lehet. Költözni szeretnék. Természetesen a gyerekek jöhetnek. De nem akarok tovább eltartani egy parazitát.
2018. jan. 9. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!