Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztáskor számít, hogy kinél maradnak a gyerekek, vagy fele-fele arányban ítél a bíróság?
A nejemtől 8 éve elváltam. A közös ingatlanunk rám eső részét, most szeretném rendezni. Kb a negyedét tudja kifizetni a valós árának. Ő szerinte még így is én jártam jól, hivatkozva a 2 "gyerekre" akik közül az egyik 20, a másik 18 éves. Én úgy tudom, a vagyonmegosztás független a gyerekektől. Még így is belemennék, de hát neki áll feljebb.
Ha bíróság elé vinném az ügyet és én fizetném ki a rám eső részt, akkor kitehetném a házból és kötelessége lenne elfogadni a bíróság által megítélt összeget? (a gyerekek természetesen maradhatnának.
Két független kérdés.
A vagyonmegosztásról a váláskor döntött a bíróság, gondolom 50-50%.
Az a tied, bárki, bármit is gondol, de, hogy mit tudsz vele kezdeni?
Ha nem tudja kifizetni, akkor tán lehet valami kényszer-értékesítés, és akkor mindenki rosszul jár.
Ha te ki tudod fizetni, akkor igen: neki mennie kell, hiszen nem lesz tulajdonosa a lakásnak.
A vagyonmegosztás valóban független. A gyerekek után gyerektartás jár, nem házrész...
Az 50% a tiéd, akármit is gondol. Ha ő nem tud téged kifizetni, jobban járnátok, ha eladnátok az egészet, és menne mindenki a maga útjára a pénzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!