Kancsalság lenne? Komoly baja lehet?
Figyelt kérdés
A kislányom 2 éves múlt és néha olyan furin nézett, az egyik szeme befeléhúz, de csak ritkán, így elvittem a dokihoz, aki mondta, hogy vigyük szemorvoshoz. Azt mondta nagyon minimális, ahogy ő megvizsgálta, de érdemes megmutatni egy szemésznek. Nagy baj lehet? Szemüveges lesz? Vagy meggyógyulhat még? Tapasztalat??2010. jún. 3. 18:02
1/6 anonim válasza:
Nem vagyok szemész,de szerintem kb. 10%os eltérésig nem igen feltűnő és a szemnek sem okoz bajt.
2/6 anonim válasza:
Vagy csak szórakozik evvel vagy kinövi vagy szemüveges lesz vagy műtét. Engem is műtöttek anno, az már más kérdés, h elszúrták az utókezelést és emiatt szemüveges maradtam. Mellesleg mi akkora "nagy baj", ha szemüveges lesz a gyerek? Kb. úgy írsz róla, mintha valami halálos betegséget fedeztél volna fel...
3/6 anonim válasza:
Nem vagyok jártas ebben a témában, de a minap beszélgettem a szomszédasszonnyal akinek a lánya most 7 éves. Kb 2 éves kora óta bekancsalít néha, többször voltak dokinál de nem mondtak semmit. Aztán nemrég megvizsgálta rendesen egy szemész és kiderült hogy le van tapadva neki egy szemmozgató izom és valószínüleg műteni kell mert előbb-utóbb kettős látása lesz és ezzel együtt erős fejfájásai is.
4/6 A kérdező kommentje:
Nem az a bajom, ha szemüveges lesz, abban nincs semmi. Féltem a kislányomat, mert nem feltétlen csak szemüveg jöhet szóba és én inkább egy esetleges műtéttől félek. Ezért szerettem volna innen segítséget kérni, itt sok anyuka van fent és hátha volt valakinek hasonló tapasztalata.
2010. jún. 3. 20:59
5/6 anonim válasza:
vidd el egy gyerekszemészhez, és akkor megnyugszol majd. Ha baj van, akkor is jobb most észrevenni, nem igaz? Debrecenben tudom ajánlani Dr Balázs Erzsébetet, pár perc alatt megvizsgálja játékosan.
6/6 anonim válasza:
Szia! Bocsi!Nálunk most jött ugyanilyen probláma mit csináltak a kislányoddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!