Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség! Az üvegfesték mérgező?

Segítség! Az üvegfesték mérgező?

Figyelt kérdés
Kedves anyukák, ne haragudjatok, hogy itt teszem fel a kérdést, de bennetek bízom!Sajnos a görényem megrágott, de csak egy picit egy üvegfestékes kis tubust!Nincs más figyelmeztetés a tubuson, csak hogy figyelem, a kicsik félrenyelhetik a kupakot!Mérgezésről nem írnak!Ja,és hogy a termék megfelel a gyerekjátékokra vonatkozó európai biztonsági előírásoknak!Kérlek írjatok!Sokat nem nyalhatott le, de én azért félek!A doki azt mondta akkor vigyem be ha gond lesz!Köszi!!!
2010. jún. 3. 17:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Kétféle üvegfesték van a piacon jelenleg.

1. Vizes bázisú

Vízzel hígítható, szabad levegőn száradó. Illetve vízzel hígítható, ráégethető.

A vizes bázisú (Marabu-DecorGlas) festékek alkalmazhatóak csempére, kerámiára is. A festett tárgyakat nedves ruhával tisztíthatjuk, de ne tegyük mosogatógépbe. Használatával opálos hatás érhető el. Gyerekek is használhatják mivel mérgező anyagot nem tartalmaz.

2. Oldószeres

Hígítóval hígítható, ráégethető.

Az oldószeres (Marabu-GlasArt) festékek áttetszők. Gyerekeknek a használata nem ajánlott mivel oldószerrel is kell dolgozni. Több réteget egymásra festve zománcszerű felületet készíthetünk. Sütőben közepes lángon a felületre ráégethetőek így tartósabb mint a vizes bázisú festék.

A fehér és fekete szín egyik festék esetében sem áttetsző.

2010. jún. 3. 17:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy lesz baja. Az én kislányom megitta a temperás vizet, amibe mostuk az ecsetet és nem lett baja. Míg cseréltem a papirt, ő felhörpintett kb 1-2 centnyit. Aggódtam, nem volt baj. Szerintem ez is hasonló lehet, ha az van ráírva, hogy gyerekekre nem veszélyes, akkor nem hinném, hogy mérgező, hisz a gyerek is látod egy szempillantás alatt megteszi azt amire nem is gondolnál. Tehát biztos úgy van kifejlesztve, hogy ne ártson. Nyugi. Figyeld, nézd mindig mit csinál, ha lázasodna, irány az orvos, de nem hiszem, hogy baj lesz.
2010. jún. 3. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!