Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet, hogy a tompalátást...

Hogy lehet, hogy a tompalátást nem veszik észre az egészségügyi dolgozók, amikor még javítani lehetne?

Figyelt kérdés

Most már jobb történeteket hallok, de nálunk míg iskolába nem ment valaki, nem vizsgálták a szemét. Ha visszafogták, még egy évet csúszik a dolog. Anyáék se vittek szemészhez kiskoromban, mert mivel úgy vették észre látok.

A gyerekorvos meg elintézte egy, ilyennel nem találkoztam eddiggel. Hanyag banda, a védőnő is.

A 8 év ált. suli alatt egyszer se nézte meg a gerincferdülést, gimis suliorvos vette észre.

Ahányszor el kell menni a gyerekorvoshoz a kisgyerekkel, nem telik rá ', azaz egy egész perc, hogy letakarja egyik-egyik szmet és lát-e vele, használja-e.

Ez nem szemvvizsgálat, egy perces szűrés. Én biztos kötelezővé tennék egy ilyen rutin gyerekorvosi szűrést, (egy szemtakarás, ezért nem kell elsőkörben szemész), ezzel hány ember életét tennék jobbá.

14/l

2017. dec. 17. 23:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem ökörség, ez van velem. A saját bőrömön tapasztaltam, nem a wikipédián.
2017. dec. 18. 14:15
 12/20 anonim ***** válasza:
19%

14 évesen senkinek nem kell hajnalig tanulni, pláne nem általánosban...

És hogyan vagy 14 gimiben?

2017. dec. 18. 18:51
 13/20 A kérdező kommentje:

Január 18-án leszek 15 éves. Most vagyok kilencedikes. Jó iskolába járok. Hány évesnek kellene lennem 20? Megnyugtatlak van, hogy hajnali 3-ig tanulok. Néha az én hibám is, de normális helyeken követelnek is.

Nem tudsz mibe belekötni, akkor jön ez? Állj le!

2017. dec. 18. 19:20
 14/20 anonim ***** válasza:
28%
ZEg, Zrínyi. MEglehetősen sokat követelnek. Soha nem tanult a lányom nyolc év alatt este 9 után. Soha.
2017. dec. 18. 19:22
 15/20 A kérdező kommentje:

Hát én meg a Kölcseybe járok, zegre. Bocs, hogy mikor tanulok. Amúgy koleszos vagyok, (puskás tivadar u. 2), ott este jobban lehetett tanulni.

Attól mert jobbnak mondják a Zrínyit nagyon sokat is kérnek itt is.

De most ez, hogy jön, hogy én még fél 12-kor is fent vagyok? Vagy ez miért baj?

2017. dec. 18. 19:40
 16/20 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos ilyen az egészségügy, vagy szerencséd van, és kifogsz egy lelkiismeretes és jó gyermekorvost, vagy nem.

Kisfiam születése óta kancsal, a gyermekorvos és a védőnő minden alkalommal, amikor megkérdeztem, nem kellene-e valamit csinálni vele, azt mondták, várjunk még, mert lehet, hogy spontán elmúlik. Nem múlt el. A szemorvos, akihez végül 3 éves korában elvittem, azt mondta, nem javasolja a szemtakarást (a mai napig nem értem, miért nem), inkább felír szemüveget, pedig egyébként jól lát a kisfiam (a szemüveg 1 dioptriás). Több mint két év alatt semmit sem javult a kancsalság, most már úgy gondolom, így nem is fog.

Lehet, hogy ha pár hónapos korától egy jó szemorvos kezdi kezelni és kap szemtakarást, mostanra már semmi baja sem lenne. De ezt akkor senki sem javasolta, még alaposabb kivizsgálást sem.

2017. dec. 19. 10:06
 17/20 anonim ***** válasza:
43%

Szemtakarast csak akkor alkalmaznak ha kettos latas tarsul a kancsalsaghoz, egyebkent szemtornat szoktak eloirni ami erositi a szemtengelyt (kövesse szemevel az ujjadat, ilyesmik)

Amugy jellemzo hogy enyhe tunetek eseten az orvosok nem tesznek semmit, nem javasolnak semmit.

Pl nekem diagnosztizaltak olyan gerinctartast amibol gerincferdules lesz, a gyogytorna uszas ellenere gerincferdulesem is lett, plusz ezzel jaro csipoficam es hasonlok.

A gyerek ferde nyaktartasat sem akartak kezelni mert nem korlatozott a gyerek a mozgasban tehat mivel forog a nyaka, feje, nincs preferat oldal elkuldtek mindenhonnan

A ket szeme vertikalisan fel fokkal elter egynastol azt is lesz.rja az osszes de még maganorvos is, tinikorara szemuveggyanus is lesz igy

Szoval szemeszek csak kettos latassal foglalkoznak, mozgaskorlatozottsaggal, vagy pl mar kialakult ludtalppal, a megelozes, fennallo esely ezekre őket nem erdekli. Maganak a szülonek kell toppon lenni utanajarni hogy milyen egy szemtorna, vagy már kisgyerekkent bokatartos minosegi cipot adni a gyerekre, uszasra hordani, stb megelőzni a bajokat. Kesz vicc de ez van, az anya a gyerek orvosa is.

2017. dec. 28. 07:17
 18/20 anonim ***** válasza:
51%

Kerdezo ez neked tanitas volt hogy te majdan foglalkozz a gyerekeddel probalj megelozni mindent.

Pl manapsag is amikor minden elerheto a neten megis ülteti majdnem minden anya az ulni nem tudo babáját. Igaz hogy minden 2.ember gerincferde, ennyire erdekel mindenkit...

De ugyanez pl akinek magas a vernyomasa ahekyett hogy eletmodot valtoztatna jarkal csokkentot feliratni.mert ugye zoldseget enni es sportolni már nem megy..

A tudatos egeszseges eletmod szeretetét is az anya dolga a gyerekbe taplalni, erre nincsenek orvosok.

2017. dec. 28. 07:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Én is tompalátó vagyok. Ja és 12 évesen már gimibe jártam. :)
2018. nov. 1. 21:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok...nekem sem vették észre, pedig műtötték is.
2018. nov. 1. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!