Influenza elleni vedooltast beadatjatok\beadattatok gyermeketeknek?
Ha igen, milyen koru?
Volt szovodmenye?
Minden évben, 2-3 éves koruk óta megkapják a gyermekeim. Most 9, 6,5 illetve 4 évesek, soha semmilyen szövődménye nem volt az oltásnak egyiküknél sem.
Mi azért kezdtük el adatni, mert a középsőmnél kiderült egy légúti probléma, és csak úgy tudtuk Őt megvédeni, ha az ovis tesót oltattuk, hogy ne hozza haza. Amint Ő is oltható lett, már kapta is. A picit is 2 éves kora óta oltatjuk, Ő és a középsőm veszélyeztetettek, így ingyenesen kapják, a nagynak fizetünk érte.
Nagyon gondolkozom rajta, hogy az egész családot beoltatom. Én oviba dolgozom akaratlanul hazaviszem a betegséget. 2 éve a családunkon végigsöpört az az igazi kemény 40 fokos lázzal járó influenua. 30000 forintig számoltam az injekció és a gyógyszereket. Ebbe nem volt még benne a probjotikum és a vitaminok. De azok is simán voltak még vagy 10000 forint. Nem beszélve arról az őrületes fájdalomról. Magamat alig bírtam ellátni, de ugye ott volt a 2 évesem meg a 4 évesem szintén nagyon szenvedtek.
Ezt akarom elkerülni.
Nem.
Eddig minden ismerodom olyan beteg lett az oltastol, mint addig soha egy virustol sem. Nem terhelném le vele a gyerekem(de a magam)immunját sem.
Ilyen "takonykorokat"amugy sem kapunk el jellemzoen, ill pár nap alatt el mulnak
A rota es baranyhimlo ellenit kapta eddig meg, plusz a kotelezo agyhartya elleniket, hepatitis, kanyaro es tsai ellen is. Az influenza ellenit, plusz kullancs elleni, ilyesmiket.kihagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!