Akiknél van "Jézuska", ő kicsoda? Ha megkérdezi a gyerek, mit mondtok?
Nálunk nincs, de fiam ovis társai sokat emlegetik mostanában. De ő kicsoda tulajdonképpen? Mi ez a kicsinyítő képző? Mert hát gondolom nem a felnőtt Jézus hozza az ajándékot, de akkor ki? Gyerek Jézus?
A Mikulás ugye adott. Őt látjuk sok helyen. Van, akiknél angyalka hoz ajándékot. Ő is oké. Angyalkát is sokat ábrázolnak. De ha megkérdezi a gyereked, hogy kicsoda az a Jézuska, akitől ajándékot kap, mit mondasz neki???
10-es köszi így már világos :D
jó oké, csak felnőtt fejjel más ez mint gyerekként, akkor nyilván nem foglalkoztam úgy vele , csak próbáltam logikát keresni ha majd rákérdez erre -arra hogy is van tudjak mint mondani.
Én emlékszem a Jézuska nem is létezik/hogy néz ki/hogy jöm be korszakra.
Volt a nagymamámnak egy csomó képeslapja, az egyiken hosszú hálóruhás aranyhajú aranyszárnyú angyalkagyerekek. Na úgy néz ki számomra a Jézuska, nekem ezt mondták.
Jézus kisbaba korában. A többi angyal a társa, akik segítenek hozni az ajándékokat.
Nálunk Jézuska este jött, mindig csengettyűt hallottunk, az jelezte, hogy kiszállt a szobából. Mindig vártuk a fa alatt, nagyrészt bealudtunk. Nem zavart, hogy az ajándékokkal nem tudtunk játszani akkor, a "csodát" jobban vártuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!