Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem beszél még 2 és fél...

Miért nem beszél még 2 és fél éves kisfiam?

Figyelt kérdés
:((
2010. máj. 31. 20:25
 1/8 anonim ***** válasza:

majd fog.

nyugi

2010. máj. 31. 20:28
 2/8 anonim ***** válasza:
A fiúk később kezdenek el beszélni.(Nagy átlagban,mert az én 1 éves fiam,már jó pár szót mond.)Ne aggódj,nincs elkésve.Semmit nem mond még?Lehet,hogy olyan lesz mint a hugom,aki semmit nem beszélt,és 3 évesen elkezdett mondatokban folyékonyan beszélni...azóta is be nem áll a szája (most 18 éves).:-)
2010. máj. 31. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Úgy érted semmit nem beszél? Hallásával minden rendben? Darabos ételeket eszik? Magyaráz azért a saját kis nyelvén?
2010. máj. 31. 20:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Én nagyon későn kezdtem el beszélni, ennyi idősen még csak annyit mondtam mindenre, hogy "baba", viszont ha a könyvben lévő mondókákból egy szót kihagytak, akkor visítva odaböktem rá. Behoztam a lemaradásomat, mert 20 évesen már 3 nyelvet beszéltem felsőfokon. Ne aggódj, minden gyerek más tempóban fejlődik! Beszélni fog a te kisfiad is, ha itt lesz az ideje.
2010. máj. 31. 20:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Jól hall? Ha nem hall, akkor jelnyelvet kell neki tanítani.

Ha hall, akkor megkésett beszédfejlődés lehet. Ilyenkor csak akkor kell aggódni, ha három éves, és még mindig nem beszél.

2010. máj. 31. 20:49
 6/8 anonim ***** válasza:
39%

Majd fog. Ne aggódj, már nem sok idő, és lehet, hogy rögtön mondatokban fog mindent mondani.

Az én fiam most 2 éves 2 hónapos (26 hónapos :-), és egy pár (3-4) alapszón kívül még vagy 15 féle hangutánzó szót (vau-vau, stb.) használ, viszont MINDENT elmutogat, megmutat, kifejez. Rengeteg olyan kézjele, gesztikulációja van, amivel mindent kifejez. Nem lehet nem érteni... csak hát ugye mondani nem mondja...

De azért nem aggódok, mert a férjem, valamint jó pár ismerősöm is 3 éves kora után kezdett beszélni, és elég jól megtanultak... Lett közülük angol nyelvtanár, közgazdász, idegenforgalomban sok emberrel kapcsolatot tartó szakember, mindannyian elég jól megtanultak beszélni :-)

2010. jún. 1. 09:31
 7/8 anonim ***** válasza:
2010. jún. 1. 21:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Kiindulási alapnak jó a cikk, de azért érdemes valamit még hozzáfűzni - amiről a szerzője nem szól!

A megkésett beszédfejlődésű gyerekek jó része esetében a beszéd megértése már nagyon pici korban is kiválóan működik, sőt még élénkebben, mint az átlagos gyerekek esetében. Ez tehát komoly eltérést jelent a cikkben írtaktól, hiszen az ilyen kisgyerek mindent megért, csak valamilyen okból még nem beszél. Tehát a beszédértéssel semmi problémája nincsen, szellemileg pedig sokszor még fejlettebb szinten is áll, mint a kortársai. Tehát az ilyen gyerekek esetében azt mondani, hogy bármiféle elmaradottság jellemzi, egyáltalán nem helytálló. Természetesen meg kell azonban különböztetnünk az ilyen esteteket azoktól, amelyek esetében egy gyermek beszéd megértésével is gond van.

2010. jún. 2. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!