Bárányhimlő oltás, érvek, és ellenérvek érdekelnek, ti beadattátok?
Figyelt kérdés
16 hónapos a lányom, jövőre szeptembertől bölcsibe megy. A védőnő mondta, hogy ő támogatja, az ismerőseim (1-2 babás van) ők nem adatják be, mert nem tartják fontosnak. Érdekelne az itteniek véleménye. Köszönöm.2017. nov. 8. 13:35
11/20 anonim válasza:
Nem terveztem, hogy beadatom, de végül beadattam a nagyobbnak ovi előtt, mert nagyon öntörvényű, tuti szétvakarná magát, így nyugodtabb vagyok. A kicsit még meglátom nyáron milyen lesz, ha ő is nehéz eset gyerek lesz beadtom a bölcsi előtt.
12/20 anonim válasza:
Az elsőt már megkapta, immunulógus és hematológus is ajánlotta.Sajnos sokkal súlyosabb szövődményei vannak a bárányhimlőnek, mint mondjuk 15-20 évvel ezelőtt.Múltkor olvastam, hogy egy 2,5 éves kislány elkapta, azóta szondán keresztül kell táplálni mert olyan károkat okozott nála a bárányhimlő.
13/20 anonim válasza:
Nem adattam be (igazából valahogy csak elmaradt, mert amúgy minden mást megkapott), a fiam 2,5 évesen kapta el, nagyon könnyen viselte, semmi szövődménye nem lett. Így én nem bánom, hogy túl van rajta és biztosan védett ezután, mert én felnőttként vele együtt kaptam el és kegyetlen volt.
14/20 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, van egy ismerős anyuka, ő nem adatja be és határozottan próbál engem is rábeszélni, hogy ne adassam be, mondván sokkal fontosabb oltások vannak (pl agyhártya, amit az enyém is megkap oltást).
Viszont az oltatás felé húzok, januárban valószínű meg is fogja kapni. Köszi a válaszokat.
2017. nov. 8. 15:33
15/20 anonim válasza:
Ezt még olvasd el, sok tévhitet eloszlat: [link]
16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, most már biztos, hogy megkapja az oltást!
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
2017. nov. 8. 17:28
17/20 anonim válasza:
Megkapta mind a két gyerekem az oltást, kettőt. Sokan csak az elsőt adatják be, nem igazán értem az érveiket. A mi gyerekorvosunk nem egy túlaggódó típus, nem presszionál senkit az adható oltásokra, de ezt kimondottan ajánlotta. Van sok éves kórházi tapasztalata, nem véletlenül oltáspárti.
18/20 anonim válasza:
Utolsó vagyok. A nagyobbik gyerekünk már iskolás, 5+ éve kapta meg az oltásokat. Soha egy pöttye nem volt, pedig már jópár bárányhimlő hullámot végigéltünk.
19/20 anonim válasza:
Mi csak kizárólag a pénz miatt gondolkodtunk rajta. Összegyűjtöttük,beadattuk mindkettőt. Fiunk bölcsis is volt,most ovis,mindkét helyen volt járvány már,nem kapta el (amire én emlékszem gyerekkoromból,azok se szép emlékek a himlőről-már ha csak a vakarózást ússza meg, szerintem jól döntöttünk,nem beszélve az esetleges szövődményekről.)
20/20 anonim válasza:
Én sem értem hogy milyen ellenérv merülhet fel egy oltással kapcsolatban. Persze h az agyhártyagyulladás elleni komolyabb, de a kettő nem zárja ki egymást, és megkimélheted a gyereket egy csúnya betegségtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!