Bárányhimlő oltás, érvek, és ellenérvek érdekelnek, ti beadattátok?
Elkaphatja úgy is, ha be van oltva.
Pont most volt egyik ismerősöm babája himlős, aki be volt oltva. Elméletileg a szövődményekre kevesebb az esély, ha be van oltva.
Neked kell eldöntened.
Hát ezzel vitatkoznék, hogy az oltott himlő enyhébb lefolyású.
Barátnőm kisfia 3 hétig közel 40 fokos lázzal kínlódott.
De szerintem gyerekfüggő is.
Én nagyon rövid gondolkodás után úgy döntöttem,hogy nem adatom be. 3 gyerek úgy kapta el ahogy az lenni szokott,szépen sorba hetente. 7 éves volt a nagy, ő volt az első,közel 25 pötty volt rajta,sok vizet nem zavart a dolog. Majd jött a középső 4 éves kb egybefüggő foltokkal (a feneke nagyon brutál volt) neki rettenetesen viszketett is mindene,meg se tudtam számolni a pötyiket. Aztán jött a 2 éves,itt már aggódtam ha a másodiknál ennyire gáz volt akkor nála...hát nála 19 pöttyöt számoltam,viszketés miatt kínlódott egy pillanatig se. Szóval a középső gyerekem járt a legrosszabbul. Alap esetbe úgy gondolnám,hogy jupi túl vagyunk rajta :) De.. a szomszéd 2 gyereke 5 éves 3 éves elkapták februárba amikor kirobbant a dolog és elég csúnya volt nálunk,majd amikor úgy tűnt,hogy kezd lecsendesedni a dolog és robbant újra április végén (nekem ebbe estek a gyerekek) nah akkor a szomszédnak ismét mind a kettő gyereke újra elkapta a bárányhimlőt :O és ugyan nem durván mint elsőre hanem olyan közepesen durván.
Neki eléggé betegesek is a gyerekei születésük óta,szóval én a helyébe amikor szinte egyik betegségből a másikba mennek és nem igazán van olyan,hogy kicsit betegek mert mindig nagyon betegek azért fontolóra vettem volna az oltást.
Mindkét gyermekem megkapta, mielőtt közösségbe került. A mi gyerekorvosunk nagyon kért, hogy adassam be, ugyanis az Ő praxisában tavaly volt egy kisfiú, aki kórházban kötött ki a bárányhimlő szövődményeként fellépő tünetekkel, szegénynek, a látását támadta meg a vírus, nem is jöttek helyre a szemei szegénynek.
Annyi horrorsztorit lehet hallani a bárányhimlő szövődményeiről, hogy nem is értem, a szülők egy része miért nem adatja be. Mitől félnek?
Te kérdező, miért gondolkodsz rajta?
Egyik gyermekemnél sem volt semmi utóhatása az oltásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!