Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valahogy képtelen vagyok...

Valahogy képtelen vagyok megtalálni a középutat. Hogy lenne a jó?

Figyelt kérdés
2 éves a kislányom, és most kezdődik nála a dacosság. Nem tudom mennyire hagyjam, hogy a saját akaratát is érvényesíthesse, de azért én maradjak a főnök. Mindenben ellenkezik, ha tehetné Ő osztaná be egész napunkat :) Addig hagyjam amíg rosszat vagy veszélyeset nem csinál? Írnátok példákat mi az amiben engedtek, és mi az amiben nem?
2010. máj. 31. 08:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Bízd magad a saját értékítéletedre. Ha olyat engedsz neki, amiről tudod, hogy téged kiborít, vagy stresszel, ne engedd, mert idegbeteg leszel, mire kinövi a dackorszakát. A kisgyerekek nagyon rugalmasak tudnak lenni, és megismerik a határaikat gyorsan, ha következetes maradsz. Én azt szoktam csinálni, ha nem tetszik neki, amire készülünk (pl. elmenni boltba, felöltözni, stb), hogy megmagyarázom, hogy mit miért csinálunk, mi lesz a jó benne. A kétévesek már nagyon értelmesek, lehet velük okosan beszélni.
2010. máj. 31. 09:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez idáig nagyon is bevált, amit írtál, én is így csináltam. De mostanában nem bírok vele. Ha valami nem úgy zajlik, mint ahogy szeretné (pl: nincs kedve levenni a cipőt ha bejövünk, vagy éppen fordítva, fel akarja venni mikor nem tudunk kimenni .... és ez csak 1 az 1000 közül), olyan ordításba és hisztibe kezd, hogy képtelenség lecsitítani. Csak hisztizik és hajtogatja hogy NEM. Ilyenkor, természetesen mégis úgy van ahogy én akarom, megpróbálom elmondani neki mi miért van, amiből nem sokat hallhat, mert ordít. Ha nem fejezi be akkor meg leültetem és amíg balhézik addig ott ül.
2010. máj. 31. 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Amikor mérges, nem lehet vele beszélni.

Hagyd, hadd nyugodjon le, és utána magyarázd el, h mit miért csináljon.

Az enyém is szinte mindenért azonnal dührohamban tör ki, sőt már ott tartunk, h nekem esik, rugdos, csíp, harap.

Lefogom, beteszem a szobába, otthagyom egyedül.

Mikor lehiggad, elmondom neki, h mit nem csinált jól.

Életkori sajátosság, rengeteg türelem kell hozzá, ilyenkor mindig megpróbálok nyugodt maradni, és arra gondolni, h az lenne a baj, ha nem akarná az akaratát érvényesíteni:)

Nehéz nyugodtnak maradni, főleg mikor agyonver, nehéz nem üvöltözni, nem visszaütni.

Tanuljuk mindketten a helyes viselkedést:)

2010. máj. 31. 10:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Jól csináldod. Mondd el, mit akarsz, miért, és ha nem, hát nem. Ordítson, majd abbahagyja. Tégy egy kisérletet a figyelme elterelésére, de ha az sem, hát nem. Majd megnyugszik.

Ez sajna ilyen, nálunk is ez van, és mindenki bíztat, hogy nyugi, 3 éves korára kinövi.. köszi, csak ezt bírjam ki úgy, hogy közben van egy 3 hós lányom is...

2010. máj. 31. 11:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálam a legnagyobb hiszti közepette is működik, ha azt mondom: figyelj anyára, figyelj anyára. Ilyenkor abbamarad a hiszti és néz rám a boci szemeivel. Ilyenkor megpróbálok vele értelemesen beszélni, ha utána is hisztizik, akkor hagyom hogy lecsillapodjon és utána beszélünk. Szerintem mindent jól csinálsz.
2010. máj. 31. 12:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Összegezve azt vontam le belőlük, hogy: kitartás, egyszer majd vége lesz ennek az időszaknak is :)
2010. máj. 31. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!