Tavy nyáron tettünk egy felelőtlen ígéretett, ha összegyűjt 80 ezer forintott a fiam akkor megveheti a lego star wars halálcsillagot. Azt hittük nem sikerül de most ideállt 95ezerforinttal, hogy mellé kell egy hajó is. Megvennétek?
Figyelt kérdés
2017. nov. 4. 11:45
21/32 anonim válasza:
Nem. Sosem vennek ilyen draga jatekot. Mondjuk annyi penzt sem adnek a gyereknek, hogy lehetosege legyen ennyit osszesporolni (es gondolom mellette meg szaz mas jatekot is kapott az ev alatt). Hamis illuziokba ringatod a jovot illetoen.
22/32 anonim válasza:
1000 Ft zsebpénz hetente az sok utolsó? Mert abból ez kb össze is jön, ha ezen felül kapott még mondjuk nagyszülőktől vagy mástól is pár ezret.
23/32 anonim válasza:
Ja és ezt nem te hanem a gyerek veszi, nagy különbség! Vagy nálatok nincs zsebpénz, csak azt vesztek ami szerinted jó?
24/32 A kérdező kommentje:
Heti 1500 ft a zsebpénze de ebből állja a tízórait is, vagy êppen aktuális kacatott pl fidget spinner, vagy a slime.
Nagyszülők adtak bele a legoba, olyan dolgokért mint a levél kapirgálás, dió szedés.
Nem bántam meg, hogy meglett a lego, nagyon beletud merülni :)
2017. nov. 7. 07:37
25/32 anonim válasza:
Nem adnek neki hazimunkaert penzt, az nem extra munka, hanem teljesen termeszetes dolog. 2 het mulva ugyis megunja, aztan johet a kovetkezo 100ezres jatek, itt a karacsony.
26/32 anonim válasza:
Ha megunja ő dolga, saját pénzén vette.
27/32 anonim válasza:
Micsoda passzív kommentek... én a kerdezore látatlanban is büszke vagyok és a gyerekere is! Ígéretet tettetek neki, ő megdolgozott érte, majd behajtotta (haha, amúgy nagy arc xD ). Szerintem teljesen jól van ez így. Sok felnőtt nem képes ennyit spórolni..
28/32 anonim válasza:
Így van! Legalább megtanulja, hogy ha valamit szeretne, akkor spórolni kell.
29/32 anonim válasza:
Még szép. Nem is lenne kérdés. Amúgy is mekkora jó dolog már egy LEGO Halálcsillag. :D Én 21 évesen is elszórakoznék vele. Jobban lekötne mint az egyetem az biztos...
30/32 anonim válasza:
Spórolni gyerekként heti 1500ból úgy hogy van kaja, pia, meleg és minden ami szem-szájnak ingere nem egy nagy dolog..ne hasonlítgassuk már egy felnőtthöz akit nem tart el a "zsebpénze" mellett anyuci/apuci. Házimunkáért, ötösért nem adunk pénzt a gyereknek, mert azt hiszi az élet is gyerekjáték és a pénz is. Annyi pénzt kap amennyire szüksége van az iskolában, nem nyomjuk a zsebét csak ha kér arra amit megbeszélünk. Nyilván attól is függ hány éves. Egy kamasz már más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!