Tavy nyáron tettünk egy felelőtlen ígéretett, ha összegyűjt 80 ezer forintott a fiam akkor megveheti a lego star wars halálcsillagot. Azt hittük nem sikerül de most ideállt 95ezerforinttal, hogy mellé kell egy hajó is. Megvennétek?
Igen.
Te miért gondolod azt hogy nem?
Mivel nem hülyeségről van szó, mert eleve LEGO az valóban egy jó játék, szóval én megvenném neki.
Nézd eleve megígértétek ha meglesz rá a pénze akkor megveszitek. Most a pénz megvan még több is mint amennyiről szó volt, és bár nem tudom milyen hajó az ami még ebbe beleférne de ha belefér a keretbe akkor azt is megvenném.
Pénz megvan rá, nem a ti pénzetek fogy, hanem az ő zsebpénze. Az hogy ő honnan szedte össze rá a pénzt az megint más kérdés, nekem közöm nincs hozzá mert ez a fiad dolga, meg a tiétek szülők hogy az mégis honnan van.
Másrészt ez nem annyira felelőtlen döntés mert mégsem olyan hülyeségeket kér mint például plüss vagy oylan műanyag játék ami csak egy dologra jó szinte. Másrészt ebből azt veszem le ti arra nevelitek a gyereketeket hogy gyűjtse a pénzt, tegye félre mert ha összegyűlik elég nagy összeg akkor jó dolgot vehet belőle. Na most ha ez volt a célotok akkor szerintem ez teljesen rendben van. Bár nem ismerem a körülményeiteket hogy ti is mennyire gondoltatok ezekbe bele, hogy ha mégis meglesz a lóvé akkor mi legyen. De ha már megígértétek ráadásul tavaly tettétek ezt meg, így elég sok idő kellett hogy összejöjjön ez a pénz, és én szerintem megérdemelné. De rajtatok múlik a dolog mi legyen a vége, én csak véleményt írtam.
Igen. Teljesítette a feltételt, így megtanulta, hogy ha valami nagy dolgot szeretne, azt nem kaphatja meg azonnal, hanem dolgozni kell érte, lemondani bizonyos dolgokról, és gyűjteni rá.
Ha nem veszitek meg, akkor viszont csalódni fog bennetek, az ígéretetekben, és megtanulja, hogy nem érdemes küzdeni, hiszen úgyse lesz eredménye.
Igen, megvenném.
Ráadásul a lego nagyon jó befektetés. Unokaöcsém is minden alkalomra legot kért. Szép rendben és becsben tartotta őket, amikor már nem játszott velük, akkor pedig összerakva, vitrinben tárolta. Nemrég eladta őket egy gyűjtőnek, annyi pénzt kapott értük, hogy vett belőle valami komoly számítógépet és mèg maradt is neki amit fèlre rakott. Az is Star Wars-os lego volt.
Megvettük most délután nagy az öröm :)
Másik lego helyett lego mintás pulóvert kapott és sapit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!