Mennyit vigyáz (ott) más a kisgyereketekre 2-3 évesen?
Ki mennyit bízza másra a 2-3eves gyerekét? Nagyi, rokon, babysitter. Hetente, havonta? Ottalvósra vagy csak pár órára?
2,5 éves a fiam, de még nem hagytam nagyszülőknél éjszakára. Eddig egyszer altatta es furdette a nagyi egyedul(szinhaz miatt=. Max par orara hagyjuk nagyikra, legtöbbször amikor alszik napközben, de olyan is van hogy addig jatszanak. Vasarlas, mozi, valami elintezni való miatt szoktuk napközben főleg.
Most 4 éves a lányom, de 2,5 évesen aludt először anyósomnál, akkor született a testvére. Szerencsére jól vette, tetszett neki, megbízom anyósomban, vigyáz rá és mindenféle jópofa programot talál ki neki.
Azóta havonta 2-3 estét ottalszik. A kicsi 2 lesz, ő még nem aludt máshol.
Anyósom másik városban lakik, így ha hétközben van szükségem segítségre anyumat szoktam megkérni (orvos, bank). Kb. 2-2,5 órát szokott rájuk vigyázni. Néha szoktam olyat is, kb. 3-4 havonta, hogy átviszem anyumhoz mindkettőjüket és olyankor csinálok egy alaposabb nagytakarítást, amikor jobb ha nincsenek körülöttem a vegyszerek miatt stb. Persze az "elsődleges helyettesem" az apjuk, de van hogy a munkája elhúzódik vagy váratlanul be kell mennie.
Péntekenként alszik a mamánál, szombat este megyünk érte kb egy éves kora óta. Most 2éves 3hónapos éppen.
Elvétve kettőt is ott alszik. Október óta bölcsis.
2,5 éves a lányom,mi van hogy átvisszük anyukámékhoz és ott is alszik 1-2 éjszakát.
Ez eddig 2× volt,2 hónap különbséggel.
Általában havonta/kéthavonta van egy nap,amikor átmegy valamelyik nagyszülőhöz és aznap nincs bölcsi,vagy van amikor nagyiéknál van bölcsi után.
A tesója 7 hónapos,a lányom meg elég huncut,szóval mikor front van,egyszerűen nem birok a két gyerekkel....😄
#15-ös vagyok:
Más rokon is szokot rá vigyázni.
Általában vagy a nővérem jön át kb. kéthetente,addig amíg én elmegyek ügyetintézni,bevásárolni stb.
Ezenkívül a sógornőmnél is szokott lenni,ott is nagyon jól elvan.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!