Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nálatok volt már hosszantartó...

Nálatok volt már hosszantartó orrdugulás, vagy vérvétel? Hogy viselte?

Figyelt kérdés

Másfél éves kisfiam augusztus óta van orrváladéka, nem folyik neki de teljesen megtellik az orrszívó tartály, 2 óránként kell szívnom az orrát már 3 hónapja, most kell vinnem vérvételre,immunológiára.

Ilyen korú gyerek hogy viseli a vérvételt? Nem lesz utána rosszul,nem ájulhat el mint egy felnőtt? Nem lesz neki trauma?

Illetve valakinél volt hasonló hosszantartó nátha/orrdugulás?

Allergia teszt tényleg fals eredményt hozhat ki még ilyen korba?

Nagyon aggódok..

2017. okt. 17. 13:14
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Kisfiamnak tejfehérje terhelésnél jött elő az orrfolyás. Az allergia tesztje negatív lett. Nekem azt se tudom mióta van orrdugulásom, allergiateszt felnőtt létemre negatív, de elmúlt az orrdugulás tejtermékek elhagyása után. De lehet pollen vagy akármi, csak arra írom, hogy nálunk ez volt.

Nagyon sír vérvételkor. Alig tudjuk lefogni, nehéz, sajnálom szegényt. Utána elég gyorsan meg szokott nyugodni.

2 éves de másfél éves korban volt vérvétele, meg előtte 1 évesen, akkor vashiány volt a gyanú és 2-es is lett a vasa..

2017. okt. 17. 13:21
 2/10 anonim ***** válasza:

Allergia teszt 2 éves kor alatt még sokszor nem ad reális eredményt.

Inkább csukott szemmel fog sírni, nem valószínű, hogy elájul. Trauma lesz neki, de hamar túl teszi magát a dolgon.

2017. okt. 17. 13:21
 3/10 A kérdező kommentje:

Jobban megviseli mint egy oltás? Mennyivel hosszabb ideig tart?

Bár ha azt veszem orrszívás is van hogy negyed óra-20 perc mire kiürül szegénynek és annyira ordít hogy teljesen leizzad a végére, úgy bújik belém utána..

Lehet ennél kevésbé lesz gáz a vérvétel? Bár ugye azt nem én csinálom :)

2017. okt. 17. 13:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálunk aktuális az orrszívás, hát nem is tudom melyik a rosszabb... a vérvétel gyorsan megvan, náluk már vénából vesznek vért. Úgyhogy kb mint a felnőtteknek azt levéve, hogy minket nem kell lefogni.
2017. okt. 17. 13:31
 5/10 A kérdező kommentje:

Magánlaborba viszem levetetni, remélem itt is gyors lesz, köszönöm a segítségeteket :)

Én is nagyon allergiára tippelek, csak nálunk szerintem nem a tejtermékkel lesz a gond mert azt születésétől kap ugye tápszer miatt, én szójára gyanakszok állítólag az is nagyon gyakori.

Paracsicsomra,tv paprikára,cseresznyére magam is tudom hogy allergiás mert teljesen kipöttyözött ezektől, de most nem pöttyös csak ez az orrváladék :-/

2017. okt. 17. 14:14
 6/10 anonim ***** válasza:
15-20perc orrszívás????
2017. okt. 17. 20:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, annyi váladék jön, folyamatosan, teljesen megtellik a tartály, csőbe is lefolyik..
2017. okt. 17. 20:46
 8/10 anonim ***** válasza:

3 évesen volt vérvétele, nem sírt, a doktorbácsi nagyon ügyes volt.

Minél többször szívod, annál több termelődik. Ugye tudod? A 15-20 perc rengeteg idő.

Nem kioktatás, ne értsd félre. Ugye valamivel lazítod neki előtte? Tengervizes orrspray? Nekem is van gyakorlatom benne, a fiam bronchitises, ragacsos orrváladékot szívok neki amikor beteg, de ilyen sűrűn én nem szoktam. Max az öccsének ha nagyon folyik, de ugye az más.

2017. okt. 17. 21:18
 9/10 A kérdező kommentje:

Persze tengervizes orrspray meg orrszívás meg nasivin.

Muszáj kiszívnom, még szeptemberbe csak 3x szívtam egy nap aztán abbahagytam aztán ráment a fülére,majdnem felszúrták neki.

Rengeteg jön neki független mennyit szívom..

2017. okt. 17. 22:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Nalunk elvittek vervetelkor kb 5 perc mulva kaptam vissza, gyorsan megnyugodott kapott a nenitol egy macit es utana el is felejtette..
2017. okt. 18. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!