Hogyan, miként lehet nevelni egy 15-16 hónapost?
Achillesz, és ha nincs?
Az én fiam pl 6 hetes korától rendes ágyon alszik, má meg sincs a kiságy, nincs járóka sem, egyedül ott lehet elkülöníteni ahol a rosszaságokat csinálja...
Nálunk a figyelemelterelés sem jön be, annyival jobb kézzel és/vagy valamivel csapkodni a tv-t pl, vagy az ágy mögé bedobálni a dolgokat, hogy olyankor semmi más nem érdekli :S
Ha hagyjuk csinálni és akkor nem olyan érdekes és befejezi sem jön be
Ennyi idős a lányom. Brutális, amit leművel..
Nálunk az használ, hogy mikor rosszat csinál, megfogom, és megállítom magammal szemben, kérem, hogy nézzen a szemembe, és elmondom neki, hogy ezt nem szabad, ezért és ezért, és addig mondom neki, míg látom, hogy megértette. Akkor is ha 20x mondom el, hogy nézzen a szemembe, és akkor is, ha 50x mondom el, mit nem szabad és miért. Be szokott jönni.
Nekem is pont ennyi idős a lányom, de soha semmi rosszat nem csinál. A nagyobb most 2,5 ő se csinált soha semmi rosszat.
Legjobb, ha teljesen gyerekbiztos a lakás, csak olyan dolog legyen a "hatókörükben", ami szabad, így kiküszöbölhető a probléma :)
3,5 évesem van és 1 éves. Eszembe nem jutna a kicsivel kiabálni! Szörnyű olvasni is amit írtál..!
Hogy mit csinálok ha olyat tesz amit nem szabad? Nevén szólítom és mondom, hogy ezt nem szabad. Elviszem onnan. Ha kell, ezerszer elmondom, így fogja megtanulni. 2 év múlva mit fogsz vele csinálni??? Elzavarod otthonról? Vagy agyonvered??
Most komolyan néhányan azt feltételezik hogy én ordítok a gyerekemmel?! Meg agyonverem?! Hogy jöttök ehhez? Az ilyen beteg emberek mit keresnek itt?!
Az értelmes válaszolóknak köszönöm. Igen, ismétlem ezerszer is de semmi, ma iszonyú hiszti. Nekem is úgy tűnik mintha unatkozna ilyenkor de folyamatosan vele vagyok, foglalkozom vele, megyünk ki a levegőre, többet nem tudok, egyszerűen ezek a dolgok érdeklik, nem nagyon lehet értelmesen lekötni a figyelmét
Azért feltételezzük, hogy ordibálsz a gyerekkel, mert ezt írod: "a végén már kiabálni kell vele sokszor".
Nem a végén kell kiabálni, hanem az elején odamenni, határozottan,de nyugodtan tiltani, ha kell fizikailag leállítani a tevékenységét, elvinni a helyszínről.És az is jó, ha minél kevesebb tiltott dologhoz fér hozzá a kicsi, kevesebb lesz a konfliktusforrás. Meg persze a rendszeres közös játék, séta, játszótér, szaladgálás. Őszi időben elengedhetetlen a gumicsizma, esőkabát, mert rossz időben is muszáj kint lenni valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!