4 éves korban mitől lehet térd elmeszesedés és hogyan lehet kezelni?
Dokik ezt diagnosztizáltak azert kerdezem
Rontgent utan
Találgatva...:
Ha jol remlik aszthiszem a D es kalcium vitaminhoz van köze, jellemzo tejallergiasoknal ahol mestersegesen kell ezeket bevinni, hosszabb távon veseproblemakhoz vezet ill méghosszabb távon meszesedésekhez.40-50 éves távlatokban, es nem 4...
De ebbol kiindulva, elképzelheto valami vitamin lebomlási, vagy felszivodasi zavar a háttérben.igy talalgatva..
Előző, akkor csak találgass... Ugyanis félig igaz csupán, amit írsz. Hiszen a bolti tej pasztörizált, tehát NEM tartalmaz már szerves kötésű animosavakat, és a hőkezelés miatt a kalcium felszívódása olyan rossz hatékonyságú a bolti tejből (ami ráadásul inkább tejpor csupán), hogy
ponthogy a bolti tej -vagy a pasztörizált valódi tej- fogyasztása okoz meszesedést és kalciumhiányt. De persze lehet hinni a közkeletű -téves- propagandáknak, a valódi tudás helyett...
(Ettől függetlenül annyiból igazad van, hogy a kalcium és a D-vitamin szükséges a csont- és fogképződéshez, a D-vitamin segíti a kalcium hasznosulását, AMENNYIBEN természetes, és NEM pedig roncsolt (pl hőkezelés által roncsolt) kalciumról van szó, mivel roncsolás esetén a kötései már NEM az eredeti állapotot tükrözik.)
A pasztörizálatlan ("falusi", eredeti) fogyasztásának kockázatai körül meg máig folyik a vita -e szempontból mindegy, hogy tehéntől, vagy kecséktől, vagy juhtól-, még alter kutatók között is, mert abból bár viszonylag jó hatékonysággal felszívódik a kalcium, azonban ártalmas vonatkozásai is lehetnek (ami pasztörizálással megszűnik bár, de akkor meg... és most olvasd vissza kommentem elején, hogy avval meg mi a probléma...)
...és íme, egy cikkből idézetet közlök, hogy a növényekből lehet inkább kalciumot nyerni,
bár most nem azt a részt idézem belőle, hogy mákszem, szezámmag stb a legmagasabb kalcium tartalmúak MELYEK JÓ HATÉKONYSÁGGAL FEL IS SZÍVÓDNAK (!tehát erre is tessék ügyelni!), hanem itt most a többi vonatkozót idézem a cikkből:
"A zöld leveles zöldségek kalciumtartalma jelentős, és jó, ha ezeket inkább nyers állapotukban fogyasztjuk. Az ásványi anyagok ebben az esetben szerves kötés, ún. kelátkötés formájában találhatók meg bennük, ezt a szervezet könnyen tudja hasznosítani. Magas hőmérséklet hatására ez a kötés felszakad, a kalcium szervetlen formába megy át. Tanulság: finom a spenótfőzelék tükörtojással, de ha azt akarjuk, hogy elegendő kalciumhoz jussunk, akkor jobb, ha nyersen esszük a spenótot, saláták vagy zöld turmixok alapanyagaként."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!