Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mennyire hagyjátok a...

Ti mennyire hagyjátok a játszótéren hogy azt csináljon a gyereketek amit akar? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Hétvégén egy ismerős anyukával és annak a kisfiával játszótereztünk.

Én úgy szoktam, hogy ez az ő ideje, hagyom had csináljon amit csak akar, amíg azzal nem zavar másokat, vagy nem veszélyes.

Pl. hagyom hogy a homokba feküdjön és betemesse magát, nem érdekel hogy piszkos lesz a ruhája, de azt nem hagyom hogy dobálja a homokot, mert az belemehet a másik gyerek szemébe.

Vagy hagyom hogy hason csússzon le a csúszdán, de azért rászólok ha a sáros cipővel azon a részen akar felmászni ahol mások lecsúsznak.

Az ismerős anyuka egy idő után rámszólt, hogy minek izélgetem ennyit a gyereket, hagyjam már békén, mert így nem hagyom szabadon játszani, és hogy ne avatkozzak a konfliktusokba se, mert majd a gyerekek megoldják egymásközt... de most ne szóljak rá, ha nem hagy lecsúszni egy kislányt, igaz hogy csak viccből, de a kislány nem tartja viccesnek és már ott sír, mert majd megoldják?...Vagy ne szóljak ha szórja a homokot a másik fejére?

Én ott úgy leblokkoltam, hogy így rámszólt, hogy nem mondtam rá semmit, de itthon azért azon gondolkodtam, hogy csak nem hagyhatok mindent rá, meg akkor sem ha az egy játszótér, és azért van ott hogy kitombolja magát...

Kinek van igaza?...

Komolyan nagyon érdekel, hogy ezt ki hogy látja!

2017. okt. 9. 12:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Jól teszed, bárcsak minden anyuka ilyen lenne, játszótereken látom hogy a gyereknek az a játék hogy üvölt mint a sakál (nem játékból kiabál, tényleg üvölt mint akinek ez a szórakozás) és a másikat bántja, anyuka meg rá se néz, na az ilyet vágnám szájba mert ha meg a mellettük lévő házból szólnak még ő van felháborodva hogy ne korlátozzák a gyerekét.

Nem tartod rövid pórázon, csak felépítesz egészséges határokat.

2017. okt. 9. 20:38
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Neked van igazad ,jol csinálod ,tiéd normális lesz mert normális határokat szabsz neki ,

Sajna én is megdöbenek sok anyukán mostanába.

2017. okt. 11. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!