Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudtál észnél lenni,...

Hogy tudtál észnél lenni, amikor műtötték a gyermeked?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, vannak-e itt olyanok, akiknek műtéten esett át a gyermekük?

Hamarosan egy elég nehéz, komplikált, több órás műtét lesz a gyerkőcnél és annyira félek! Rettegek!

Elkerülni nem tudom, mindenképp szükséges a műtét és nincs más lehetőség. Bízom az orvosban, tudom, hogy mi vár rá utána. Sok fájdalom, hetekig tartó ágyhoz kötöttség.

3 éves a gyerek. Tudom, kap fájdalomcsillapítót, de nem tudom, mennyire fogja fel, hogy mi miért van.

Annyira sajnálom, hogy amikor majd az altatásból magához tér, akkor mit fog érezni! A hirtelen fellépő éles, mély fájdalomtól meg fog rémülni. Biztos ki akarja majd tépni magából a branült, dréncsövet, stb.

Fel akar kelni (nem fog tudni) és elmenekülni...

Hogy tudtátok ezt kezelni magatokban?

Hogy éltétek túl azokat az órákat, amíg bent volt?

Volt valami könyv vagy weboldal, amit olvastatok? Ami erőt, útmutatást adott?

2017. okt. 3. 23:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%
Jezus utolso, nagyon empatikus vagy...
2017. okt. 4. 08:42
 12/19 anonim ***** válasza:
86%

3 évest én már előre felkészíteném.

1,5 éves volt a lányom, amikor a veséjét műtötték. Az első nap kába volt, de utána se kelhetett fel egy hétig.... Ha a 1,5 évesnek sikerült, a 3 évesnek is fog. Hacsak nem sérült szellemileg.

2017. okt. 4. 08:44
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Menj be a Pedagógiai Szakszolgálatba, és kérj szülőkonzultációt. (Vagy ha megteheted, keress magánrendelésen pszichológust, pl. a JóLélek alapítványnál.)

Ha ennyire nem vagy képes függetleníteni magadat, nem fogsz tudni támaszt nyújtani a gyerekednek, akkor pedig mindkettőtöknek sokkal nehezebb lesz. Ha belőled sugárzik a kétségbeesés, a kicsi még inkább kétségbe fog esni. Ha viszont azt tudod közvetíteni neki (nemcsak a szavaiddal, hanem a teljes személyiségeddel, magatartásoddal), hogy ez most rossz, de majd jobb lesz, biztonságban vagy, és a világ rendben van, anya "kézben tartja a dolgokat", akkor az lesz, amit az előző írt, a gyerek a vártnál sokkal simábban fogja viselni az egészet.

Sok sikert, és jó egészséget a kicsinek!

2017. okt. 4. 10:02
 14/19 anonim ***** válasza:
62%

10. válaszolónál a pont. Szinte minden kisgyerek átesik komoly betegségen, mégsem játsszák el az anyukák itt a világfájdalmukat.

Kérdező, gondolkodtál már rajta, hogy tudod majd a gyereked megnyugtatni? Mikor már a műtét gondolatától is így pattogsz?

2017. okt. 4. 11:16
 15/19 anonim ***** válasza:
90%

Gyerekapolo vagyok, hidd el vannak ennel sokkal nagyobb / hosszabb / veszelyesebb mutetek is.

A gyerekek jol viselik.

Nem lesz hirten eros fajdalom, erre van a fajdalomcsillapito.

Csak te porogsz feleslegesen, ismerem jol az ilyen szuloket, hidd el ezzel a hozzaallassal csak megnehezited a gyerek dolgat.

( A stilussal meg a szemelyzetet )

2017. okt. 4. 22:16
 16/19 anonim ***** válasza:
37%
Hogy paran hofy tudnak ennyire tapintatlanok lenni. Azert ne keverjük mar a takonykort egy tobb oras mutettel.. Jézusom, ezeket a hozzaszolasokat el se hiszem. Igen is be lehet tojva a kiiro, anya, joga van hozza. Meg ha te egy erzéketlen tuskó is vagy. Nálunk is lesz majd egy nagy mutet 1-2 even belul. Es en is totálisan ki leszek elore borulva. Akinek minden rendben van a gyerekevel egy ilyen durva beavatkozas varada el se tudja kepzelni mennyire kicsinalja az embert. Soha ne kelljen atelned azt a tanacstalansagot es ketsegbeesest amit akozben erzel hogy a gyerek a mutoben tobb oran keresztül..
2017. okt. 5. 19:59
 17/19 anonim ***** válasza:
62%

Bocs, hogy beleszólok a vitatkozásba, én abban viszont tudok segíteni neked kedves Kérdező, ha beavatsz a szituba, hogy hogyan tudod a gyerkőc gyógyulását úgy elősegíteni, hogy ne kelljen neki fájdalomcsillapítót adni, de mégse érezzen fájdalmat, közben pedig gyógyuljon is!

A kérdésedhez annyit, hogy elhiszem, hogy félsz, de ha stresszeled magadat azon, hogy műteni fogják a gyermekedet, kinek teszel jót? Szedd össze magad! Tudom, nem könnyű, illetve sokkal könnyebb másoknak tanácsolni, de azzal sokkal többet segítesz, nemcsak magadnak, de a család többi tagjának és a gyermekednek is, ha próbálsz higgadt maradni, és koncentrálod az energiáidat a célra, azaz, hogy a gyermeked meggyógyuljon! Ha ez nehezedre esik, semmi gond, nem ciki segítséget kérni tanácsadótól, pszichológustól sem.

2017. okt. 8. 02:46
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"Soha ne kelljen atelned azt a tanacstalansagot es ketsegbeesest amit akozben erzel hogy a gyerek a mutoben tobb oran keresztül.."

Hiába kívánod kedvesen ezt, már elkéstél vele.

Ha nem tűnt volna fel, pont az a különbség közted, a kérdező ÉS köztünk, hogy mi már átéltük, milyen amikor a gyerek nagybeteg, műtik, hetekig válságos az állapota.

Pont ezért javasoltuk, hogy rövid úton hűtse le magát, mert ezzel csak árt a gyerekének.

Ilyen helyzetben az segít, ha a szülő egy szilárd bástya, nem pi. csog, hisztizik, hanem tartja magát, fogja a gyerek kezét és biztonságot sugároz. Mások nevezhetik érzéketlenségnek ("milyen jól bírod, én nem lennék képes"), de ezzel segítesz csak a gyerekednek, nem azzal, ha zokogsz az ágya mellett.

2017. okt. 8. 05:22
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes és segítőkész hozzászólásokat, sajnos kifogtam pár ritka nagy paraszt kommentelőt is, de sebaj, van ez így. :-) Kívánom mindenkinek, hogy ne kelljen megélnie azt, amin mi most keresztül megyünk.

Külföldön élünk és nincs itt senki támaszunk.

A gyerek ebből nem fog fel semmit, mert nem előtte ,,esek kétségbe", ennyi eszem azért még van.

2017. okt. 8. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!