Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Átlagosan mennyit költötök...

Átlagosan mennyit költötök keresztgyerek szülinapjára ünnepekre?

Figyelt kérdés

24 évesen van egy 8 éves keresztfiam.

Idáig a szüleimmel együtt adtunk 30-40 ezer forintért valamit alkalmakra. De most kitalálták a szülei számítógépet vesznek neki, kérték 120 ezer forinttal száljunk be a szülinapi ajándékba. Erre nincs pénzünk meg nem is akarunk neki kütyüket venni. A szülei megsértődtek, a kisfiúnak azt mondták mi nem veszünk neki semmit sem mert nem szeretjük. Pedig mindig nagy dobozos legokat kap, és a legújabb mesefilmes ruhákat.

Nem akarom, hogy emiatt megszakadjon a kapcsolat, de fizetni sem akarok ennyit.

2017. szept. 25. 15:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
5-10 ezer
2017. szept. 25. 17:03
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem vok keresztszülő. Csak szülő.

Soha nem kérek semmit a lányom keresztszüleitől. Többnyire megkérdezik mit vegyenek. Általában kitalálok valami max 5000 ft értékű dolgot. Volt h nagyobb dolgot akartunk venni pl ugráló vár 15e. Így megbeszéltük h a 2 nagyi es a 2 keresztszülő akkor megveszi közösben.

De nagy pofátlanság h ennyi pénzt kérnek tőled.

Max annyit mondtam volna h gépet akarok venni, add ide a pénzt amit az ajándékra szánsz.

2017. szept. 25. 17:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez most komoly? Ilyen tényleg van?

Az én fiam keresztszülei 3-5ezerért szoktak Neki ajándékot venni, ha lenne keresztgyermekem én is max. 5ezerért vennék. Ez a követelőzés meg undorító.

2017. szept. 25. 17:11
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Max. 10-15 ezer alkalmanként (szülinapkor és karácsonykor ajándékozunk), de volt már 4 ezer körüli társasjáték, 6 ezer körüli tanulókutyus, vagy 3-4 mesefigurás póló, stb, de 15 a max. És minden ajándéknak nagyon örült a keresztfiam, függetlenül az árától. Szerintem a 30-40 is sok, mi is megtehetnénk, hogy ennyit költsünk, de az ilyen drága játékokat vegyék csak meg a szülők. Ne értsétek félre, nem sajnálnám rá, de kell lennie egy határnak. A 120 ezer viszont egyenesen pofátlanság, irtó gusztustalan ez a hozzáállás, és még érzelmileg zsarolnak is vele, meg manipulálják a gyereket, undorító. Egyszerűen nem találok szavakat, ezután én jó ideig szóba sem állnék velük.
2017. szept. 25. 18:42
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez a pofatlansag legteteje!

En ruhakat , kisebb jatekokat szoktam venni, 8 eves a keresztfiam, Karacsonyra pl Legot, iskolakezdesre en vettem a tolltartot, ilyesmik.

Ha szamitogepet akarnak a szulei, hat vegyek meg !

2017. szept. 25. 21:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok keresztszülő (még), csak szülő.

A lányom keresztanyja sem költ sokat a lányomra, de engem abszolút nem zavar. Mikor kérdezi mit vegyen, mondom hogy semmit, vagy tényleg csak valami apróságot. Sosem várnám el, még 5-10 ezerért sem, nemhogy 120??? Hát most padlót fogtam.. :O

Én sem költenék a kereszt gyerekemre 120 ezret, 10 ezer felett sem nagyon, nem azért mert nem tehetném meg, hanem mert úgy gondolom, hogy az ilyen árkategóriájú ajándékokat a szülőknek (még a nagyszülőknek sem!!) kell megvenniük, ha igényük van rá.

2017. szept. 25. 23:21
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A 120 ezer rengeteg pénz.

És amúgy: 8 évesnek számítógép..

Beteg egy világ.

2017. szept. 26. 05:08
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Uhhh, mintha rólam szólna a kérdés :D 26 évesen én is egy 8 éves fiúnak voltam a keresztanyja, azóta eltelt már pár év, de még mindig képesek a szülők olyan hajmeresztő ajándék ötletekkel előállni, hogy ihajj.

Én már a legelsőnél megmondtam az anyukának, hogy NEM neki veszek ajándékot, így ne írjon listát. A fiúnak fogok, és majd én tudom, mit, és mennyiért. Minden ajándékomnak örült a keresztfiam, sosem volt legörbülő száj, hogy miért nem adtam bele mondjuk egy nagyobb ajándékba. A szülők meg idővel megszokták. Néha még bepróbálkoznak, de gyorsan le is oltom őket. Mikor az anyuka azt mondja, 100 ezres játékot szeretne, ha VENNÉNK a gyereknek, mindig mondom, hogy én meg kinéztem egy 80 ezres memóriahabos matracot, nemsokára születésnapom, áll az alku?

Hirtelen elég lesz a kisebb ajándék is :)

2017. szept. 26. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!