Csúnya a gyerekem, mit tegyek?
5 és fél éves a kislányom. Tudom, hogy ez erős megfogalmazás volt, de tényleg így van. Mások is, amíg a többi gyerektől ájuldoznak, hogy milyen szép, addig az én lányomra maximum azt mondják hogy kedves vagy okos.
Tudom, hogy ezzel most én leszek a leggonoszabb szülő a világon, de engem ez zavar. Szeretem őt, de tudom, hogy ebből később még bajok lesznek. Már most is sokszor úgy jön haza, hogy a csoporttársai csúfolják. Nem tudom, mit tegyek.
Egy ismerősömnek a lánya nem volt épp a legszebb kicsinek. Azt mondta az anyja: tudom, hogy nem a legszebb, de nem is a legcsúnyább. Tök szép tini lett belőle!
Légyszi találd meg benne a szépet, és mond el neki rengetegszer, hogy mennyire szereted és hogy neked ő milyen szép! Hidd el, a szépség főleg egy gyereknél nem kívülről fakad! Láttam én már olyan szép kislányt, akinek szó szerint gonosz nézése volt, el is csunyította..
Ha te szépnek látod, ő is annak fogja érezni magát.
Én se nagyon láttam még csúnya kisgyereket.
Csúnyának (vagy inkább nem szépnek) csak akkor láttam egy gyereket, ha
- elhízott volt;
- komolyabb betegsége volt;
- rosszkedvű, hisztis hangulatban volt, vagy a szeretetlenség érződött rajta.
Ha egy kisgyerek egészséges, nincs elhízva és mosolygósan néz a világba, akkor elképzelni nem tudom, hogy ne szép legyen.
Szerintem pont attól érzi magát a kislányod csúnyának, mert ilyennek látod te is. És ezt a csökkent-értékűség érzést megérzik rajta a többiek is, ezért lesz ő a gúnyolódásuk céltáblája.
Én láttam csúnya gyereket. Tudom, hogy csúnya dolog ezt mondani, de akkor is az volt. Mindenesetre, én nem éreztetném vele, hogy így gondolom, ezen kívül a saját gyerekem nyilván nézhet ki akárhogyan, akkor is szép. Megjegyzem, láttam már több olyan gyereket, akiket kamaszként kifejezetten előnytelen külsővel áldott meg a sors (többek közt, az általad említett ritka hajjal is találkoztam), de szép felnőttek lettek belőlük.
A ritkuló hajjal egyébként milyen orvosnál voltatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!